tisdag, juni 07, 2011

Värmebölja-helt plötslig

Som vanligt, i vår del av landet, kommer värmen plötsligt. Från plus tio ena dagen till plus 20 nästa dag. Med värmen följde ikväll ett hejdundrande åskväder. Längesen jag beskådat något liknande här uppe. Det blixtrade och small i nästan samma sekund och det skakade runt husen. Jag är tillbaka i de centrala delarna av länet ett par dagar. Arbetar så smått och förbereder för de två sydafrikanska gästerna som kommer på fredag.


Intensiva dagar väntar.

7 kommentarer:

Gunilla sa...

Eftersom teven visar fotboll för maken har jag suttit vid datorn extra länge ikväll och nu hamnade jag här hos dig. Du har en trevlig blogg med fina bilder och tänkvärda texter tycker jag. Återkommer gärna! :)

Elisabet. sa...

Så trevligt med gäster så långt-bortifrån! Har det med kyrkan att göra?

Evas blogg sa...

Gunilla: Vad roligt att du tycker det!! Välkommen tillbaka.

Elisabet: Ja en kompis till mig prästvigs i vår stora kyrka på söndag. Vigningen brukar annars vara i domkyrkan i H-sand men den repareras just nu. Min kompis gjorde praktik i sydafrika under en månad för två år sen. Två av de kvinnor hon lärde känna där r här nu. Eftersom prästkandidaterna har fullt upp med föberedelser under hela helgen har hon inte tid med dem då. Så kvinnorna ska då bo med mig i stan från fred morgon-sönd. Ska hitta på lite trevligheter som vi kan göra. Det känns roligt.

Anonym sa...

....precis som här... sol på morgonen som övergår till en luftfuktighet och ett tryck utan like, sen brakar det loss på eftermiddagen,och ösregnar:-)

Cecilia N sa...

Hoppas ni får en bra prästvigningsmässa, Eva. Ni har ju en rejäl och stor kyrka där uppe. För tillfället är vår ganska liten.

Bilder på nuläget finns på församlingens hemsida.

Evas blogg sa...

Carina: Här hos oss är det sällan sådana här åskväder förekommer. Visst åskar det men inte som igår. Hujedamej!

Cecilia: Tack! Ja vi får hoppas att det blir bra. och det blir det, är jag helt säker på. Ja den är stor och fin, tror den t o m är större än självaste domkyrkan. Ska kolla!

Evas blogg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.