torsdag, juni 23, 2011

Det blir som det blir




Det sägs att det ska bli snö i Jämtlandsfjällen i morgon. Det har hänt förr. Jag har aldrig upplevt snö här hos oss men däremot många kalla midsomrar. Vi har dansat kring midsommarstången iklädda vantar, mössa och tjocktröjor. Vi är vana och rent väderleksmässigt har jag inga förväntningar inför detta år när det gäller vädret. Det blir som det blir.



När barnen var små tog maken med sig dem och deras kusiner ut på björkhämtning denna kväll. Kvällen före midsommarafton var en av årets höjdpunkter. Maken körde traktorn och på vagnen satt ett gäng glada och förväntansfulla barn. Det hämtades björkar, som sedan kördes till släkten runt om på byn. Oavsett väder satt de där på vagnen, år efter år. Nu är de flesta av barnen utflugna. Vår yngsta firar i år sin första svenska midsommar på fem år, något som hon gläds åt mycket. Åren innan har hon varit på Island, där denna högtid inte firas. Ett år var hon i Venedig och där vet de nog knappast vad midsommar är för något. Så ikväll har hon och hennes far hämtat björkar, till fots denna gång. Vi har tagit in olvon, som sig bör vid denna högtid. Och i morgon ska det göras en midsommarstång.



Och jag tror det blir tjocktröja på även detta år. Det är som det ska när man är i Jämtland.



Glad midsommar önskar jag Er alla!





5 kommentarer:

Anonym sa...

...och här det pingst idag som i alla katolska länder. Och i morgon - vanlig solig dag.

Elisabet. sa...

Ja, det är nog en klok insikt .., att ta det som det kommer.

Att inte hänga upp sig på alla förväntningar, i alla när det gäller vädret.

Här har det varit ösregn i natt .., himlen är gråblå och även om det inte blir snö, så blir det nog regn idag ,-)

Gunilla sa...

Trevligt för er att ha dottern hemma! Jag saknar mina som är i London/Paris. Sonen är dock inte lika långt borta även om vi inte har möjlighet att träffas just idag.
Vädret blir inte varmt här heller men mössa och vantar slipper vi nog.
En underbar midsommar önskar jag dig!

Eva sa...

Glad midsommar - värmen finns inombords!
Kram.

Vonkis sa...

Det heter ju kläder efter väder :-)

Hoppas ni fick en underbar midsommarhelg.