fredag, april 15, 2011

Platser att drömma sig till

Vi har spelat resespel ikväll och jag tänker på hur olika man kan känna inför olika länder. När jag får frågor om USA blir jag mest bara trött, har aldrig varit intresserad av det landet. Inte heller Thailand tilltalar mig. Jag undrar vad det är som gör att man känner mer eller mindre för vissa länder? Att man har en längtan till ställen utan att ha varit där?


Länder som jag drömt om är bl a Island och den drömmen infriades i somras. Det var lika fantastiskt som jag hade förväntat mig att det skulle vara. Jag drömmer om torget i Siena och vem vet, kanske kommer jag dit någon gång. Turkiet tycker jag om. Och till Kroatien vill jag åka någon gång. Och till Svalbard. Och Lofoten. Och till Härjedalen i sommarskrud (helt greppbart).

Och Frösön om våren är inte så dumt det heller.

Var i världen vill du åka?

12 kommentarer:

Tankevågor sa...

Jag har heller aldrig lockats av att åka till USA. Men när maken skulle jobba en kort tid i New York så åkte sönerna och jag med dit. Vi var bara där en vecka men det var en fantastisk upplevelse.
Anders jobbade och jag och killarna gick på massor av museum....vi såg allt möjligt i konstväg och det glömmer jag aldrig. Så någon gång vill jag tillbaka dit.


Men min DRÖMRESA är av en mer anspråkslös art. Jag skulle vilja bila i Cornwall och längs kusten i Wales och uppe i högländerna i Skottland. Ta in på bed and breakfast och se massor av små byar och vackra landskap. Tror det skulle passa mig perfekt. :-)

Anonym sa...

Oj, här bär det iväg långt och nära!
Jag vill nog bara åka till Sverige just nu!

Elisabet. sa...

Nej, jag drömmer inte heller om USA, men jag skulle gärna åka bil i "det vanliga USA", ute på landsbygden, det skulle jag.

Annars är mina drömmar ungefär som Tankevågors .., och dit ska jag.
Irland var UNDERBART.

Till Indien vill jag komma .., gärna Albanien .., ja och sen Grekland förstås, dit återvänder jag alltid med glädje.

Evas blogg sa...

Tankevågor: Jag har en väninna som nyss varit i NY, hon hade liknande inställning som både du och jag innan. Men hon blev såld på staden. Så jag kan säkert bli det om jag kommer dit jag också, men det är inget jag drömmer om direkt. Ja det låter fint tycker jag. Scottland m omnejd är säkert jättefint.

Carina: Jajamen. Här hoppas det. Men jag håller med dig, Sverige är underbart! Välkommen hit! När åker du?

Elisabet: Ja det är säkert helt annorlunda och det finns ju massor av storslagen natur. Albanien var ett annorlunda drömmål, vad är det som lockar där?

Vonkis sa...

Har varit i Tunisien två gånger och vill gärna åka dit en tredje gång. Annars skulle jag vilja göra en sommartripp genom Sverige någon sommar. Ta en bil och åka dit jag vill. Det vore härligt.

Bloggblad sa...

Jag längtade hett efter att åka till USA när jag var barn, men sommaren jag tillbringade där som 20-åring gav inte mersmak. Däremot längtar jag ständigt efter Alperna, helst Bayern, och efter de gröna bergen i Wales.

Visst längtar jag efter sandstränder och varma havsbad i höstrusket, men inte tillräckligt för att lägga pengar på det.

Cecilia N sa...

Assisi!
När jag var där 2004 kände jag att jag bara måste återvända!

Irland, Skottland och Island har jag ännu inte varit till, men det vill jag också.

Men att långsamt få strosa runt och stanna vid eller svänga av vid varje intressant skylt eller så ganska nära vore också kul. (Strosa inte nödvändigtvis fotvis. Det är lite för långa avstånd för det. Men man kan nog strosa med bil med tror jag.)

Kraxpelax sa...

den yttersta sanningen

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja det är härligt att bara dra iväg utan att planera. Önskar jag "vågade" göra det nu för tiden, har blivit så noga med att veta att jag har sovplats för natten. Och tälta, det har jag slutat med.


Bloggblad: Ja Alperna i sommarskrud är vackert. Vi var i Österrike en sommar. Helt underbart! I Wales har jag aldrig varit.

Cecilia: Ja Assisi har jag hört ska vara fint. Bodde du på klostret? Strosa runt låter som min melodi :)

Biggan sa...

1=HEM till Jämtland, Oviksfjällen, Frösön, Östersund, Mörsil/kretsloppshuset/ men inte Åre(sönderbyggt o för komersiellt numera)
2= Island
3=Bornholm
4=Irland
5=Skottland
Never, never USA eller Thailand.

Cecilia N sa...

Nej vi bodde på ett vandrarhem nedanför berget som var rent och fräscht och hade god mat. Det är där våra konfirmander bor.

cruella sa...

USA och Japan. Bland annat. USA är ett helt fantastiskt land som inte lämnar någon oberörd och det är en stor del av poängen med att resa. Otrolig natur, både vacker och ful, storslagna vyer, mycket av allt. Att köra runt i tre veckor som vi gjorde i somras med nedslag både i storstad, vildmark och små hemska hålor var helt fantastiskt och det skulle jag gärna göra om i åtminstone sex månader.

Tokyo blev jag oerhört förtjust och även det lilla jag såg av utanföret.