lördag, mars 26, 2011

Skrivkramp

Nu har den drabbat mig igen. Skrivkrampen. Inte ett enda ord som jag skriver ner känns vettigt. Gammal skåpmat. Mesiga meningsuppbyggnader. Uttjatade ord. Ingenting känns rätt. Det känns som om jag tänker för mycket innan jag skriver och allt låser sig. Var finns flödet som jag kände förr? Var finns glädjen i skrivandet?

Hur hittar jag tillbaka till orden?

7 kommentarer:

Annika sa...

På franska säger man "L'appétit vient en mangeant" dvs aptiten kommer när man äter. Jag tror att det även kan gälla skrivandet. Där sitter man och känner ingen skrivhunger alls men så börjar man lite trevande att få hur sig ord och meningar. De kanske inte är så aptitliga till att börja med, men efter en stund kommer flödet. Så funkar det för mig i varje fall. Testa!

Evas blogg sa...

Annika: Tack för tipset. Och det ligger mycket i de orden. Sen tror jag att jag har för höga krav på mig själv, allt ska bli bra på en gång. Det fungerar ju inte så.

Annika på andra sidan berget sa...

Orden kanske behöver vila sig lite? Å komma till dig när du är mer redo att ta emot dem - nu letar du för mycket. Sedan kan du göra som min namne föreslog!
Samtidigt som du låter dem vila kan du hänga ut kraven du har på dig själv på vädring, de behöver nog fräschas till lite. Ha det gott!

Evas blogg sa...

Annika nr 2: Exakt så, jag letar för mycket=kramp. Krav=kramp. tack för kloka ord!

Annika sa...

Att skriva är som när du målar Eva!
Du börjar med en skiss, en stomme och fyller sedan på allteftersom. Allt behöver inte bli perfekt genast, det går ju alltid att fylla på och dra ifrån allteftersom!
Säger jag som är hopplöst sträng mot mig själv! :)

Bloggblad sa...

Tips 1) Vila och strunta i att försöka. Den kommer när den kommer!

Tips 2) Läs "Öka din kreativitet" av Julia Cameron.

Evas blogg sa...

Annika: Så sant. det är bara jag som inte har något tålamod, eller så är det kanske skrivlusten som inte finns.

Bloggblad: Tack! precis vad jag också tänkt på men samtidigt tänkt att jag måste. Men tänk, just den boken stod jag och tittade på igår. den står i min bokhylla men jag tror inte jag har läst den.