onsdag, mars 02, 2011

Det är något visst med en radiostudio


Gårdagens studio.

Jag gillar att sitta i en studio och prata. För ett antal år sedan pratade jag i radion varannan vecka. Då var det i direktsändning, vilket gav ett visst upphov till stress.

Igår pratade jag med P1-studion i Stockholm. Inspelning som sedan skulle redigeras och kändes betydligt mer avslappnande. Ensam i en studio med en reporter från Stockholm i lurarna. Ett avslappnat möte.

Jag gillade stunden igår. Jag gillade det avslappnade mötet med en lugn och varm journalist. Och jag gillade ensamheten i studion.

9 kommentarer:

Jane Morén sa...

Eva, jag gillar också studiomiljön. Jag har läst i radiostudio två gånger, en gång i direktsändning och det var otroligt kul!Sedan har jag spelat in i studio, också väldigt roligt. Vad var det för program du var med i igår? Kan man lyssna, när sänds det?

Londongirl sa...

Det låter trevligt med radiostudio....har aldrig varit med i radio. Bara i TV.

....undrar också när det sänds???

Evas blogg sa...

Jane: Ja det är en härlig miljö tycker jag. Jag läste från min text #prataomdet, sänds i P1 Tendens på måndag.

Londongirl: Kul med TV, det forumet har jag aldrig varit med i. I vilket sammanhang var du med?
Sändning-se mitt svar till Jane.

Evas värld sa...

Håller med! Jag spelade in ett "Vinter"-program på över en timme i radiostudio i Sundsvall en gång, det var direktsändning och jag borde ha varit så nervös men det var bara kul.

Londongirl sa...

Jag har "synts" i TV i olika sammanhang...som publik i olika program...och från Nobelfesten osv.

Men det jag tänkte på var när jag var med om att Gunnel Linde gjorde ett barnprogram en serie som vände sig till små barn med teckenspråk. En del av den serien spelades in på mitt dåvarande jobb. (en förskola) Det var jätteroligt. Vi blev riktigt duktiga på tecken alla vi som jobbade där då.
Det här var mycket länge sen...på sjuttiotalet. ;-)

Bloggblad sa...

Kul. Tendens... du påminner väl, jag är hemma på måndag så jag har tid att lyssna, men radion står aldrig på och självgår.

Två gånger har jag varit med i lokalradion och berättat om sånt jag gör. Jättekul, första gången var jag så nervös... och reportern pratade bara själv, så jag sa mest "ja... näe..." andra gången var jag inte nervös, då var det bara kul.

Att vara med i P1... det är fint som snus!

Christina sa...

Oj, vad spännande det där lät. Vad handlade programmet om?

Evas blogg sa...

Londongirl: Nobelfesten?!! Har du varit på en sådan?

Bloggblad: Kl. 11.00. Ja visst är det kul? Ja det är lite annat än lokalradion. Fast det är kul det också.

Christina: Det handlar om projektet prata om det, sexuella gråzoner. Men jag är väldigt generell i det jag pratar om, vill inte lämna ut mig själv för mkt.

Elisabet. sa...

Du får påminna och hojta till Eva, när det är dags för programmet!