tisdag, januari 18, 2011

Får man ha leoparmönstrade naglar i kyrkan och andra funderingar.

Gillar egentligen inte leopardmönstrat, i alla fall inte på tanter som jag. Men leopardmönster i rött på naglarna, det funkar. Precis när jag hade målat det röda kom jag på att jag ska till kyrkan i morgon bitti. Hjälp! Får man se ut så i kyrkan? Det var min första tanke. En dum sådan. För visst får man se ut precis hur man vill i kyrkan? Eller?

Nåt annat som jag tänkt på under dagen är alla "småsnejsare". Alla de som jobbar lite svart på sidan om sitt arbete. OK, människor får hålla på med vad de nu känner för, men när jag själv blir drabbad då blir jag smått aggressiv. Ett exempel är alla de kort jag jobbar med och säljer, hälften av inkomsten går bort för mig som företagare. Detta medan andra kan göra kort och sälja svart, för samma pris. De behåller allt. Och är de då duktiga säljare kan de få ihop en skaplig hacka medan jag ska, till viss del, försöka försörja mig på mina produkter. Gillar det inte. Vad ska man göra? Be dem lägga av? Nej det kan jag ju inte. Men arg det kan jag bli.

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Om du delar ut oblater vid nattvarden och dina naglar lyser stort och häftigt så man missar vad man håller på med är det kanske inte världens bästa kombination.

Men tar du emot så går det alldeles utmärkt.

(De som säljer svart har dessutom det där som en hobby antagligen och har en vanlig månadslön dessutom.
Det där är en anledning till att jag är restriktiv med att stickbeskrivningar byter händer hur som helst. En sak om de ligger ute gratis, en annan om man måste köpa dem.)

Anonym sa...

Jag kan känna som du Eva när det gäller hobbyister som säljer. Många är oerhört duktiga, det handlar inte om kvalitet, men säljer de så är det affärsdrivande verksamhet ju.

Naglar! Åh vad du skulle älska att vara här i Nagellandet! Fast själv har jag bara genomskinligt lack, men det finns nagelskulptörer i varje gatuhörn...

Evas blogg sa...

Cecilia: Jag är mottagare, eller skulle ha varit, sov bort stunden istället. Ja det är just det, de har en månadslön och späder på med att sälja sina alster svart. Förstår om du är restriktiv.

Carina: Ja de är oftast jätteduktiga men jag gillar inte att det fuskas, till oss företagares nackdel. Nämen oj, nagellandet, det låter spännande!

Sara sa...

Jag är ju ingen kyrklig person men jag kan tycka att du är välkommen där oavsett hur du ser ut, är inte det lika av grejen med det hela?

Evas blogg sa...

Sara: Helt rätt!