måndag, december 27, 2010

Vardag igen

Fast ändå inte riktigt. Vi är alla lediga, flickorna är fortfarande hemma. Vi sover länge. Tar det lugnt. Igår åkte vi till Sundsvall över dagen, för att umgås med vår äldstas blivande svärföräldrar. Vi åkte tåg genom ett landskap där snön yrde och sikten var dålig. Det blev en trevlig dag tillsammans med fina människor, i en lägenhet med högt i tak (på många sätt och vis). När vi i kvällningen vandrade bort till busstationen strålade stjärnor och girlander mot oss i den snöiga kvällen. Bussen var försenad och när den äntligen kom (från Stockholm) var den , i det närmsta, fullsatt. Längst bak i en fullsatt buss på sliriga vägar i snöstorm, det var bara att ta ett djupt andetag och be en stilla bön om att det skulle gå bra. Och en eloge till busschauffören som lugnt förde oss hem genom snökaoset.

Snön har slutat falla och nu väntas kaffekalas här hemma.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag njuter som bara den av att ha en helt tom vecka framför mig. Fast sysslolös blir jag aldrig, men jag gör saker i min takt och är inte styrd av klockan. Härligt.

Just nu målar maken taket i mitt soffrum. Snabb och effektiv är han... jag väntar otåligt på att få rummet klart.

Elisabet. sa...

Och här råder också julfrid.

Eller: efter-julen-frid.

pv kämpar med avloppet (kämpar och kämpar ..-) och jag ..., ja, jag kommenterar lite ,-)

God Fortsättning till er alla!

Londongirl sa...

Låter skönt med den där lediga lunken tillsammans. Här jobbar maken för fullt igen och ska snart åka till Kina och fortsätta jobba där....så det är ett lite annorlunda jullov när man inte är så mycket tillsammans.

Men ni verkar ha haft en ett fint möte i Sundsvall. Har ni träffat dem tidigare?
SKÖNT att det gick bra med bussresan!

Evas blogg sa...

Bloggblad: Visst är det härligt att inte vara styrd av klockan. Befriande på något sätt. God fortsättning på ledigheten!

Elisabet: Tack detsamma! Hoppas han får ordning på avloppet och att han snart är frisk igen.

Londongirl: Ja det stilla lunken behövs ibland. Fast jag har ofta en sådan annars också men det är så mkt roligare att ha den tillsammans med familjen. Ja vi träffade dem i somras och trivs verkligen tillsammans. Ja fy vad jag var nervös. Inte kul men chauffören körde lugnt.