måndag, november 29, 2010

Det kunde varit värre

Det visar sig att det är Östersunds kommuns vatten som är boven i den massiva magsjukeepidemi som härjar här just nu. Från att ha varit lugn under helgen har parasiten börjat ge sig till känna i min kropp igen. Jag är inne på den andra veckan nu. Vi kokar vattnet och något mer kan vi inte göra just nu. Vi har i alla fall vatten att koka och en spis ( och elektricitet) att göra det på. Jag är mycket matt eftersom jag har svårt att äta men, det kunde ha varit värre.

Jag tänker på alla äldreboenden och sjukhus, där patienter är sjuka. Där det är svårt att få vikarier till den personal, som även de har drabbats. Så mycket extraarbete i en redan hårt pressad miljö. Jag tänker på de människor som aldrig har tillgång till rent vatten, som alltid är drabbade av magåkommor och andra sjukdomar.

Vi är förskonade i vårat land och det märks sådana här gånger. Det är en jobbig sjukdom men vi dör inte av den. Vi behöver vara hemma från jobbet och det ger mindre i kassan men vi överlever trots det. Och att koka vatten under någon vecka, det är inte jobbigt för hushållen.

Ibland händer det saker som skakar om oss lite. Vi kan gnälla och klaga eller vi kan göra det bästa möjliga av situationen. Kanske också lära oss något utav den.

6 kommentarer:

Eva sa...

Nu skrev du mitt inlägg så jag kan känna mig nöjd och bara hänvisa till din blogg i mitt krig med ungdomarna!

Kram.

Evas blogg sa...

Eva: Visst är det bra med hjälpsamma människor ;) Kram

Elisabet. sa...

Men så bra att man nu vet var det hela kommer ifrån! Och arma människor som ska arbeta mitt i detta och ta hand om andras elände ...-)

Hoppas att ni blir friska och krya nu!

Och grattis till Elins framgångar .., jag ska läsa om dem nu, när jag är hemma igen.

Dvs:nu.

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det är bra men hur länge det kommer att ta innan de hittar felet, det vet ingen just nu. Ja en sån blir det arbetsamt för många. Jag klarar mig alltid, även om det är tärande. Tack ska du ha! Kram.

Jane Morén sa...

Ja vilken historia. Och precis som du skriver: för många är otjänligt vatten och sjukdomar på grund av det vardag! Äldreboendena. Ja åh vad de måste ha de jobbigt, de stackars redan stressade biträdena och de svaga gamla. Hoppas du blir frisk snart och att orsaken hittas och kan åtgärdas så ni får rent vatten igen.

Evas blogg sa...

Jane: Ja det är en märklig historia detta, nu verkar de som har ansvar för detta, ha hittat åtminstone en källa till varifrån parasiten kommer. Men koka vatten lär vi nog få göra under lång tid framöver. Men som sagt, det går ingen som helst nöd på oss. Ja jag tycker så synd om alla som verkligen sliter med detta i sina jobb, de som redan innan har ett tufft arbetsklimat.