lördag, oktober 09, 2010

Datorhaveri eller "bara" död bildskärm?

Och jag ger mig iväg hem från stugan. Ensam ikväll och ska jobba med ett och annat. I mitt jobb är min dator en viktig komponent. Jag slår på bildskärmen (på den stationära datorn) och den uppför sig normalt i tre sekunder ungefär, sedan blir allt svart. Lampan lyser på den men ingen bild. Bara mörkaste mörkt. Jag blir desperat. Jobbkvällen är bara att glömma. Nu undrar jag om någon annan har varit med om detta? Och om någon annan kan svara på vad som har hänt? Och jag ber en stilla bön att inte själva datorn har kraschat, för jag har massor med saker där som jag behöver. Och säkerhetskopierat har jag inte gjort på ett bra tag.

Så blev det med den lördagskvällen. Vad ska jag göra nu då?

En timme senare: Slog på datorn och helt plötsligt funkade skärmen. Snabbt som ögat har jag nu säkerhetskopierat det som inte var gjort. Phu.

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, precis så hade jag det sist. Det var i somras .., och då hade datorn kraschat.

Jag hoppas att det INTE är så för dig, Eva.

Kram på dig!

Evas blogg sa...

Elisabet: nej men!!! Var det hela alltet? Inte bara skärmen?!!!

Londongirl sa...

Oj! Har det fortsatt att fungera nu eller?

Det är lite läskigt när sånt där händer man tänker ju alltid att man ska göra kopior men det blir ju sällan av...
Jag måste bli bättre på det.

Vonkis sa...

Skrev på fejan men kopierar över det hit också.

om just på att jag hade problem med min skärm för några år sedan. Det här låter kanske knasigt men jag öppnade datorn och damsög fläkten, sedan fungerade den bra igen. Kanske värt att testa? Kom ihåg att dra ut alla kontakter bara, och ta bort metallröret på damsugaren så att du damsuger med plastmunstycket. Det där blev väldigt surrigt, hoppas du förstår vad jag menar ändå :-)