måndag, oktober 11, 2010

Dagens "lyx"


En badkarskudde till det nyinköpta badkaret.


Cupcakeformar med Muminmotiv.

Ibland behöver man lyxa till vardagen en aning. Inget stort och dyrt men ändå. Något som känns lite speciellt och lyxigt. Det är mycket sällan jag kostar på mig något sådant, men idag kunde jag inte hålla mig. Sprang stan runt för att köpa en badkarskudde. Överallt tittade de frågande på mig. Till sist fick jag tips om en av stadens inredningsbutiker. Och där hittade jag den bedårande hjärtkudden. När jag skulle betala såg jag en korg full med helt underbara cupcakeformar (eller muffinsformar, som jag gärna kallar dem). Dyra var dom men jag kunde inte låta bli. Bara idag, tänkte jag. Bara idag ska jag unna mig en sån onödig lyx. Och jag vet precis vid vilket tillfälle de ska användas.

När jag sedan kom hem från stan med mina lyxprylar låg ett litet kuvert i brevlådan. En utbetalning. Undrar vad?, tänkte jag. 4 000 kronor från Sjuksköterskornas Kamratförening, vilken jag sökte fondpengar ifrån i höstas. Vilken lyckodag!

Nu har jag premiärbadat, det var himmelskt (som goda bloggvännen Elisabet brukar säga). Kudden var mjuk och fin, så även min hud, efter att ha hällt väldoftande olja i badvattnet. Att det sen svämmade över vatten när jag tömde badkaret, det är en annan historia. En tråkigare sådan, som ska åtgärdas ikväll.

11 kommentarer:

Londongirl sa...

Har såna där hjärtkuddar vi med men svarta. De är faktiskt jättesköna.
Fint att du unnade dig den och oljan också!
Jättefina muffinsformar! Aldrig sett såna med muminmotiv förut.

Stort GRATTIS till pengarna också!! Hade du väntat dig att få dem eller blev det en total överraskning?

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja mycket sköna. Men som jag sprang för att hitta en kudde. Verkar inte som om det är så många som använder sådana nu för tiden. När vi hade badkar för sju år sedan då fanns det uppblåsbara varianter lite överallt. Formarna är visst framtagna just i år då Mumin firar (ja hur många är det) jämna år. Nej, trodde inte jag skulle få några och det har gått så lång tid nu, så det blev en glad överraskning.

mossfolk sa...

Grattis till det lönsamma kuvertet!! vad roligt! Och vilka superfina muffinsformar. Hade nog inte heller kunnat låta bli att köpa dem :)

Evas värld sa...

Grattis till pengarna! Jag blir helt kär i muffinsformarna. Cupcake är ett dumt ord tycker jag.
Och en badkudde, det kan man inte vara utan!

Anonym sa...

MEN så underbart Eva!

Evas blogg sa...

Mossfolk: Tack ska du ha! Ja jättekul. Nu kan jag köpa massor med penslar, färg och papper. Ja visst är formarna fina! Gick inte att motstå dem.

Eva: Tack ska du ha! Ja visst är de underbara. Nä cupcake är väl en amerikansk variant. Muffinsformar duger så bra :) Nej badkudde är ett måste. Helt klart.

Carina: Ja visst är det!!

Vonkis sa...

De är toksköna de där badkuddarna. Unna dig lite värmeljus i badrummet också, väldigt hög mysfaktor på badet då.

Grattis till pengarna!

Evas blogg sa...

Vonkis: Jag tyckte det jag också fast rätt som det var flyttade den på sig. Kanske jag som behöver vara mer still. Ska fixa det. Tack ska du ha!

Anita sa...

Grattis till pengarna Eva! Så roligt!

Vad är Sjuksköterskornas Kamratförening...?

undrar sjuksköterskan i Omsjö....

Evas blogg sa...

Anita: Tack ska du ha! Jaa du, jag såg en annons i Vårdfacket, på sidan med olika fonder. Just denna kamratföreningdelar ut fondpengar två ggr/år till sjuksköterskor som är sjuka, gamla och har dålig ekonomi.

Anita sa...

Vilken kategori tillhör du...? ;)

Skämt åsido - det här var en nyhet för mig! Jag kanske ska söka - kategorin "gammal" kan ju passa !;)

Allt gott!