torsdag, juli 29, 2010

Det må vara lätt att gnälla på moln och temperaturer på 20 grader här hemma. Men ”ryssvärmen” är inget att vara glad över eller längta till. Det är få i Ryssland som uppskattar den, där lider man av den. Där innebär ”ryssvärmen” bränder, missväxt, förlust av egendom, dålig ekonomi, dålig hälsa och även dödsfall.
Varför skulle vi i Sverige tillskriva den som en bra och önskvärd situation? Är det för att håna ryssen eller är det ett uttryck för vår djupa okunskap om världen utanför? Många förstår inte hur fantastiskt bra vi har det här i landet Lagom. Passa på att njuta.

Meteorolog Martin Hedberg

Själv njöt jag av gårdagskvällens behagliga 20 grader och Oscars goda surströmming.

6 kommentarer:

S o F sa...

Jag måste bara säga: Vilken helt underbar headerbild Eva!!

Jag njuuuter.

Precis som jag njuter av dagens ihållande regn. Ut i regnkläder och traska...regn har alltid gjort mig glad ända sedan jag var liten.
En skön myskänsla sprider sig inom mig. Å så några tända ljus på det så är lyckokänslan total. :)

Ryssvärme önskar jag mig inte.

Varma regnhälsningar!

Elisabet sa...

Här är det också regn .. har varit hela eftermiddagen och det blåser rejält också. Men det är okej. Och ja, hemskt i Ryssland .,. såg i något nyhetsprogram vilket elände denna värme orsakar.

Evas blogg sa...

SoF: Vad roligt att du gillar den. Men i morgon åker hästarna till ett annat bete och jag kommer att sakna dem! Nej ryssvärme är inget för mig heller men regn, njae, jag blir bara trött av det.

Elisabet: Regnet har kommit hit nu, fast det är varmt och det är huvudsaken. Fast lite trist är det när det regnar. Vill bara sova.

Anonym sa...

...och inte bara din header, fotografiet är oerhört inbjudande!

Vonkis sa...

Mmmm, surströmming!

Men den där ryssvärmen, den kommer ju från Medelhavet från början, så borde den inte heta Medelhavsvärme?

Evas blogg sa...

Carina :) Kul att du tycker det!

Vonkis: Aha, gör den det.