måndag, juni 21, 2010

Idag firar vi ett annat bröllop

Vi firar nämligen vårat silverbröllop.

För 25 år sedan idag vigdes vi i Rödöns kyrka. Solen strålade och vi var mycket nervösa bägge två. Jag minns vigselakten som ett stort ögonblick av mitt liv. Därefter blev det hästcortege genom byn (inte helt olikt lördagens bröllop, fast färre människor efter vägen).Vår äldsta var två år och hade länge pratat om att "snart ska vi vifta oss". Så när dagen kom var hon lycklig och helt säker på att även hon hade vift sig i kyrkan. Vi firade kvällen med middag och dans för 75 personer. Glädjen var stor och festen blev ett trevligt minne. Därefter åkte vi till Österrike på bröllopsresa, men då fick vår äldsta vara hemma med mormor och morfar.

Idag firar vi i all enkelhet. Vi tänker ta med en picknickkorg ut till någon vacker plats i naturen.

25 år. Det är en lång tid det. Var tog åren vägen?


7 kommentarer:

Londongirl sa...

VARMT GRATTIS till er båda! :-)
Ja tänk vad tiden går! Vi firar 27 år första september. Ofattbart! Det känns som det inte alls var så länge sen jag stod där i sjömanskyrkan i Pireus och sa ja. :-)

Jag tycker ni firar på alldeles rätt sätt. Finns inte mycket som slår det. Sitta och njuta av en picnic på någon vacker plats.

Vet du Eva att så gör vi ibland maken och jag....även mitt inne i stan. Det finns så många sköna platser med natur och vatten i Stockholm där vi slår oss ner med en matbit, fika och hunden i sällskap. Vardagsstunder som är mer än guld värda. :-)

Cecilia N sa...

Vi har inte hunnit vara gifta mer än 22 år. Iår blev det en stillsam tur ner till ån för att titta efter bäver. Men det var bara fåglar där.

Cecilia N sa...

Äsch, jag skulle ju säga GRATTIS! också ...

Bloggblad sa...

Grattis! Vi hade redan varit gifta i hela 10 år när ni gifte er, alltså... men det går fort.

Jag tänkte på det när jag såg bröllopet i lördags, att det inte alls kändes länge sen som jag såg kungens och Silvias bröllop, med en ganska stor mage - det kändes som om hela livet låg framför... fast iofs, det tycker jag nog att det fortfarande gör, jag har egentligen roligare nu än då.

ab sa...

Varmt grattis! Måste vara speciellt att ha varit ihop så länge - samtiusigt som det nog känns nytt och fräscht ibland?

Evas värld sa...

Grattis Eva, så fint! Hoppas ni har haft ett underbart firande!

Evas blogg sa...

Londongirl: Tack ska du ha! Ja vi tycker bägge om den enkla varianten. Picknick är oslagbart. Fast idag var det väldigt kallt men vi hade rustat oss med varma kläder. Stockholm är en underbar sommarstad med många vackra grönområden.

Cecilia: Tack ska du ha! 22 år är inte fy skam det heller. Bäverspan, det skulle jag gärna göra.

Bloggblad: Tack! Ja visst går åren fort! Och vi sa just det idag, vi fortsätter väl 25 år till :)Och det är något man alltid kan hoppas på.

ab: Tack! Ja det är egentligen en lång tid, ändå känns det inte så. Visst har det varit motgångar ibland men ändå, allt känns så bra.

Eva: Tack ska du ha! Ja det har varit en fin dag men ack så kall!!