söndag, maj 23, 2010

Vi ska ut på en liten resa

Och vi tar min 87-åriga mamma med oss. Målet på vår resa är Linköping, där vi ska hälsa på vår yngsta under några dagar. Min mamma kan verka stark, hon visar sällan sina "svaga" sidor. Vill absolut inte vara "en gammal tant". Så, när hennes orosnerver börjar ge sig till känna då får hon ont i magen. "Nu är det nog tarmfickorna som är inflammerade", sa hon igår kväll., mycket tveksam till om hon skulle orka följa med. I morse kändes magen bättre. Hur det är till kvällen det vet vi inget om än.

Det är inte lika lätt längre. Att vara 87 år och inte längre ens vara halvgammal, det medför svårigheter att gå, syn- och hörselnedsättning och sinande ork. Jag förstår hennes oro. Men det skulle vara så roligt om vi nu kommer iväg, det är inte så många fler år att "spela på".

Och jag kan tänka mig själv som 87-åring. Vilken glädje att bli bjuden till sitt barnbarn sjuttio mil bort. Få bo i en studentlägenhet tillsammans med sitt älskade barnbarn.

Håll nu tummarna för att gamla mor orkar!

12 kommentarer:

mossfolk sa...

Det är bra strongt gjort att fara på en sådan resa vid 87-års ålder. Men vilket äventyr!
Här hålls förstås tummarna!

Londongirl sa...

Jag håller tummarna!! Även om hon kanske känner att det ska bli en ansträngning att göra resan så är jag säker på att hon inte kommer att ångra att hon gjorde den. Det blir säkert fina minnen sen för henne.
Ska ni bila eller åka tåg? Om man åker bil kan man ju alltid stanna och ta pauser precis när man vill så hon får vila benen och röra på dem....svårigheter kan ju annars vara att man har en tendens att stelna till när man åker länge...

Varmt lycka till!!! :-)

Elisabet sa...

Absolut att här ska hållas tummar! Lycka till!

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja visst är det! Bara hon nu orkar, fast nyss lät hon väldigt på gång. Tack!

Londongirl: Ja det tror jag också. Det händer inte så mkt i hennes liv nu för tiden så en sån här resa den kommer hon att glädjas åt länge tror jag. Vi bilar och mamma ska fixa matsäcken, hon älskar sånt. Tack snälla!

Elisabet: TACK!!!

smulan sa...

Hej Eva!

Visst går det bra!

Min mamma är 88 år och känns ibland som mycket piggare än vad jag är emmellanåt... ;)

Mamma flyger och far, hälsar på sina barn och barnbarn. Är klar och redig. Engagerad, aktiv, social och sköter sig helt själv. Hon är otrolig!

Vore jag hälften så pigg som min mamma vid 88 års ålder skulle jag vara glad!

Lycka till på resan!
Smulan

Evas blogg sa...

Smulan: Låter härligt med din mamma! Med min är det lite upp och ner. Oftast är hon pigg och orkar massor men så kommer dagar då orken tryter och hon blir ledsen över det. Men nu är hon peppad att åka så jag hoppas det kommer att bli en fin tur. Tack ska du ha!

Evas värld sa...

Åh vad jag håller tummarna! Hoppas ni kommer iväg.

cruella sa...

Vad härligt ni ska ha det:-)

Annika sa...

När min farmor var 87 år tog hon flyget själv från Nice för att tillbringa 2 veckor tillsammans med mig och min familj i Stockholm. Det tyckte jag var strongt! Hon dog vintern efter att hon fyllde 90.
Lycka till med resan!

Evas blogg sa...

Eva: Jo då, vi kom iväg och det har gått jättebra. Hoppas det fortsäter så. Tack!

Cruella: Tack ska du ha, det hoppas jag också!

Annika: Ja mycket! Och vad roligt för henne. Tack snälla du!

Christina sa...

Jättetufft att orka en sån resa vid hennes ålder. Hoppas orken håller i sig.

Evas blogg sa...

Christina:Ja hon är en seg dam :)