fredag, maj 28, 2010

Att byta miljö är uppfriskande

Se andra gator och hus. Känna andra dofter. Nya intryck. Att resa bort några dagar kan vara så uppfriskande för själen. Mamma klarade resan galant, vissa stunder kändes det som om hon var den piggaste av oss.

"Att resa är att leva". H C Andersen

Lunch i Trägådsföreningens vackra glashus.Besök i Linköpings Domkyrka.Klosterkyrkan i Vadstena.Picknick i klosterträdgården.

Antikviteter på en soldränkt trottoar i Vadstena.Och jag inser mer och mer, Sverige har så många guldkorn att se och uppleva.

10 kommentarer:

Matildas fikarum sa...

Det finns så mycket att se överallt, det håller jag verkligen med om. Ändå tycker jag det är så svårt att komma iväg ut på helgerna. Helst vill jag bara sova och mysa och toffla runt hemma. Ibland avundas jag människor som är uppe tidigt och har hela helgdagar fullspäckade med roliga små utflykter.

S o F sa...

Så roligt för er att resan med mamma gick bra.

Jag/vi reser bara i Sverige (förutom lite Norge o Danmark) och har gjort det mycket ända sedan vi var i 20-års ålder.

Jag ääääälskar våra korta utflykter ute i landet, och jag äääääälskar att komma hem igen.

Faktiskt har jag inga behov av att resa långt bort utan det jag kallar det "lilla livet" passar mig och mina förmågor bra.

Medveten närvaro-träningen som jag ständigt utövar skapar lugn och tillfredsställelse i Nuet. Sökandet efter "annat" i vilken form det månde vara, bleknar liksom bort...

Men Vadstena skulle jag gärna besöka igen. ;)

Ha det gott Eva!

Evas blogg sa...

Matilda: När jag är bortrest då gillar jag att packa väskan och vara ute och upptäcka hela dagarna. Men när jag är hemma, särskilt i stugan, då vill jag mest gå där och påta på i långsam takt.

SoF: Ja visst är det mysigt med dessa korta Sverige-resor?! Vad härligt det låter, att vara nöjd i det "lilla". Och jag är för det mesta det jag också. Det är alltid skönt att komma hem igen. Ja Vadstena är en trivsam stad. Känns lugn och behaglig att vistas i. Tack detsamma!

Elisabet sa...

Men man kan tycka om både-och.

Ååå, så jag skulle vilja promenera på Indiens gator .., och ååå, så jag längtar efter att sitta vid Fritidsbaren och ta ett wienerbröd.

Det ena behöver inte utesluta det andra.

Att andas in annorlunda dofter och se hur andra människor lever .., det är för mig det bästa som finns.

Evas blogg sa...

Elisabet: Absolut. Det tycker jag också. Jag gillar också att resa lite längre ibland. Längtar bl a fter resan till Island. Men ibland räcker det så gott med en resa, några dagar, i vårt vackra land.

Evas värld sa...

Ombyte förnöjer så jag är nu i Dalarna!

Evas blogg sa...

Eva: Hoppas du är förnöjd där :)

carina@pocolococreativo sa...

Det finns massor att se och uppleva överallt, och Sverige är absolut inget undantag.
Vadstena är underbart!

Ancan sa...

Ser genom dina foton att ni haft en härlig tid hemifrån. Så skönt att mor din orkade med det :)

Evas blogg sa...

Carona: Ja massor! Visst är det en fin liten stad?

Ancan: Ja det blev fina dagar.