söndag, mars 21, 2010


Min mamma fyller 87 år idag. Det firade vi med en trerättersmiddag. Nu skulle man kunna tro att det var jag som bjöd på den men så var inte fallet. Mamma är fortfarande en god kokerska. För att inte säga dukerska. Brutna linneservetter, snyggt porslin och linneduk. Det är ett måste på mammas festmiddagsbord. Jag tycker det är underbart att hon fortfarande kan ägna sig åt det hon brunnit för under hela sitt liv: festmiddagar. Tänk vilken rikedom. Visst blir hon trött, mycket trött. Ändå har hon viljan och glädjen att vilja bjuda på dessa fina middagar. Det gläder både oss och henne.

7 kommentarer:

Amber sa...

Wow, tänk att vara 87 och ordna så mycket och så fint! Det är något att se fram emot.

Vad härligt för dig att ha henne fortfarande! Min mamma dog när jag var 24 år. Hon dog i ALS. Inte hade vi någon bra relation heller. Så olika det är.

Elisabet sa...

Helt enkelt fantastiskt!

Och jag tänker på min mamma som dog när hon var åttiosju, nästan åttioåtta .., och då hade varit dement i sju, åtta år.

Så olika våra liv blir.

Hälsa till din mamma!

Vonkis sa...

Underbart!
Och hälsa din mamma ett stort grattis nästa gång du träffar henne.

Madicken sa...

Underbart! Min mamma är 81 och har kol, benskörhet och reumatism så hon orkar inte så mycket utan det är pappa som står för ruljansen - han är ju bara 79...

carina@pocolococreativo sa...

Underbart! Jag vill bli som din mamma när jag är 87!

cruella sa...

Vilken gåva att få ägna sig åt det man gillar upp i så hög ålder. Och vilken vårmiddag hon dukar upp - på den vårligaste av serviser dessutom:-)

Evas blogg sa...

Amber: Ja jag uppskattar det mer och mer. Så trist att mista sin mamma när du var så ung och med en dålig relation i minnet.

Elisabet: Ja det är så olika för oss alla. Och jag är tacksam över mammas vitalitet, även om hon mist lite av den under det senaste sorgeåret. Ska göra det!

Vonkis: Ska göra det :)


Madicken: Nej då förstår jag att hon inte orkar så mycket. Vilken tur att du har en ung pappa :)

Carina: Jag också! :)

Cruella: Ja visst är det fint! Hon har varit festmatlagerska under sina yrkesverksamma år och det sköter hon fortfarande med bravur. Om än i liten skala nu för tiden :)