onsdag, december 30, 2009

Ensam hemma

Men jag njuter inte av tystnaden, nej jag lyssnar till:


Dire Straits, första plattan som kom ut 1978. Jag befann mig på Kos när jag för första gången hörde "Sultans of Swing". Vi satt ute vid en bar och musiken ljöd från stora högtalare, som var uppsatta på väggen. Jag minns att både jag och en av reskompisarna stannade till för ett ögonblick. Vi bara satt där och lyssnade, såg på varandra och utbrast: "Vilken låt!".

Kväll efter kväll återkom vi till samma bar för att höra just den låten ljuda i den varma sommarnatten. Det var magi.

Det första jag gjorde när jag återvände hem var att köpa denna vinylplatta, som nu är upplockad från källarens gömmor. Och spelas, en kväll mellan jul och nyår år 2009.5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Ungefär som jag blir alldeles till mig och förflyttas till ett disco i Innsbruck när jag hör "Whiter Shade of Pale"...

Elisabet sa...

Och ungefär som jag blir till mig när jag lyssnar till Dire Straits och "Walk on life" .., då befinner jag mig i ett litet hotellrum i Australien ., vi ligger på en dubbelsäng exet och jag och fönstret står på glänt .., en vit gardin fladdrar i vinddraget och där utanför hörs just Walk on life .., Dire Straits är på turné i Australien och någon har satt på bandspelaren .-)

Tussegumman sa...

Gott Nytt År 2010 önskar jag dig! Ta hand om dig/Kramar Tussegumman

Evas blogg sa...

BLOGGBLAD: jA TÄNK VAD MUSIKMINNEN KAN SÄTTA SIG I KROPPEN.

Elisabet: Härligt minne!

Tussegumman: Tack detsamma önskar jag dig!

eva sa...

Ja, är det inte härligt?!

Jag har Dire Straits i mp3n och krämar så högt jag vill på promenaderna. Musik gör att ledsmärtor försvinner - konstigt va? Och jag tänkte precis i dag att all musik påverkar hela kroppen och en massa skrivarlust dyker upp eftersom det ger minnen. Tänk bara svensktopparna....
Gott nytt år och kram, snart ses vi!!