...är bl a att laga mat på egna råvaror. Idag gjorde jag en älgskavsgryta som innehöll (förutom älg köpt från butik): egen odlad lök, kantareller plockade igår och lingon plockade förra veckan.Till det kokade jag potatis från eget land. Nyskördade morötter och tomater serverades också.
Till detta, ett gott Riojavin.
Lyx på hög nivå.
11 kommentarer:
Det låter och ser så gott att jag blev hungrig - min måltid blev betydligt mer primitiv /rester/ än din!
Gud så gott! Sån lyx gillar också jag.
Eva: Det var mkt gott. Så var det för mig igår, då jag åt en primitiv middag i form av flingor och mjölk :) För trött för att göra något annat.
Annika: Ja visst är det en härlig lyx med god mat?
Det blir allt viktigare att råvarorna är bra. Jag håller mig mer och mer till krav- och ekomärkta grejer.
Bloggblad: Håller fullständigt med dig. Bra råvaror är a och o.
Jag håller med. Det är något alldeles speciellt när man får tillaga något som man plockat själv eller skördat. Det är verkligen en lyx.
Sådär känner jag när jag lagar gös eller aborrar som vi fått i näten och när kantarellerna på ön räcker till att förgylla maten. :-)
Ekologiskt och närproducerat såklart....viktigt val tycker jag.
Nu blev det hunger på hög nivår för mig också!
Underbart GOTT låter det där. Synd att man inte kan smaka över cybern :-)
Londongirl: Ja men tänk vilken lycka för er, att bo på en liten ö men ändå kunna få ta del av egen fångst/skörd. Lyx i allra högsta grad. Ja det är viktiga val.
Annika: Ja det var gott, men nu är det slut. Smakade lika bra till lunch idag :)
Åh så gott det där lät :)
Ja, visst är det något alldeles speciellt med att använda "egna" råvaror.
Härlig bild!
Christina: Det var jättegott! Ja, man känner sig rik när man får använda egna råvaror.
Mmm, gott!
Lyx för mig är hemlagad mat från grunden. Med egna råvaror blir det dubbel lyx :)
Skicka en kommentar