onsdag, juli 29, 2009


Kön var lång vid "Gyllene Prag", där det serverades Tjeckisk mat. Smakade bra.


Krogstråket onsdag kväll.


En av alla scener riggas upp (denna i Badhusparken).

Kulmen på högsommaren här i Jämtland är Storsjöyran. ALLA pratar om den. Även om man inte tänker besöka detta stora evenemang så berörs vi alla, på ett eller annat vis. Tidningarna skriver spaltmeter om allt som händer i stan just denna "magiska" vecka, när Jämtlänningarna tinar upp och samlas för att äta, dricka och lyssna på diverse olika musikstilar.

Själva "Yran" startar i morgon kväll och pågår tre kvällar framåt. Kända artister från när och fjärran kommer att spela för alla som vill betala 500 kronor/kväll.

Fredagen innan öppnar grindarna för "Krogstråket". Från Badhusparken längs med kajen riggas det upp restaurangtält. Olika restauranger för olika smaker. Ölen flödar, människor trängs och köar timtal för en bit mat. Helt plötsligt strålar alla invånare av glädje (eller kan det vara en öl för mycket?).

Själv tar jag det lugnt, längesen jag betalade in mig för att delta i själva festivalen. Idag gick vi en sväng nere vid hamnen. Köade en stund vid restaurang "Gyllene Prag", innan vi serverades panerad ost med stekt potatis. Gott var det. Och relativt lugnt (vi var ute tidigt).


Kul att för en stund känna sommarstämningen som råder i stan just nu. Ännu skönare var det att sedan styra färden ut till skogsbrynet igen. Från stadens stoj och stim till en total tystnad. Kontasternas upplevelse kan vara nyttig att känna på ibland.

Jag hoppas att festivalen kommer att bli lyckad och vädret fint. Att inte alltför många ungdomar ska behöva omhändertas för fylla och att inga våldtäkter eller slagsmål skall förstöra någons liv.

Själv tänker jag fira födelsedag i skogsbrynet. Det är inte så illa det heller, även om inte Lady Gaga, Ulf Lundell, Johnossi eller Mew kommer att spela för mig.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är nog också lite för snål för att betala så mycket för att lyssna på musik, när det finns så många fina gratiskonserter med musik jag tycker bättre om...

Men utekvällar är jag svag för på sommaren, jag hade ingen kamera med i kväll, men tusan vad mysigt det var vid ån där jag satt.

Evas värld sa...

Jag var på Yran föra året, gick krogstråket med bror och brorsdotter och åt vid kanten av Storsjön i varm sol. Det var trevligt.
Men jag förstår verkligen att du återvänder till friden!

Elisabet sa...

Grattis i förskott, Eva!
(Ja, lika så bra att vara ute i god tid ..-)

Här är det någorlunda lugnt nu .., men snart har vi ju Tattoo i stan .., i mitten av augusti och då blir det livat och roligt.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja nog kan det vara mysigt med en och annan utekväll om sommaren.

Eva: Ja det är härligt att kunna sitta där vid sjön och träffa folk och äta. Men ack så mysigt att återvända till tystnaden.

Elisabet: Tack ska du ha! Fast ni har ju så väldans många turister så det är väl aldrig riktigt lugnt på sommaren?

Annika sa...

Japp, även jag känner till Storsjöyran trots att jag aldrig varit där! Låter som en härlig stadsfest.

Marskatten sa...

Jamen Storsjöyran är ju världsberömd i Sverige! Det hade visst varit roligt att vara där, men inte betala så mycket. Det är jag nog lite för snål för...

Grattis grattis, säger jag också i förskott!

Evas blogg sa...

Annika: Ja det är kul att den är så känd, att många kommer hit just för Yrans skull och att människor "livas upp" under dessa dagar. Själv avstår jag från att trängas.

Marskatten: Härligt att den är det :) Nej jag har inte heller lust att betala så mycket. Tack ska du ha!