måndag, maj 18, 2009

Nya intryck kan generera i nya beslut


Vårat lunchstopp i fredag, vid Rättviks k:a

Inte vet jag vad som hände.

Uppfriskande dagar med många fina intryck och härligt umgänge med två av barnen (och en pojkvän). Besök i några kyrkor och på andra vackra platser. Glada människor och en strålande sol.

Något hände i alla fall för jag fick tillbaka min starka ingivelse att jag ska återuppta studierna i höst. Jag hade bestämt mig för att det fick räcka nu.

Vad ska jag med de akademiska poängen till?!

Men känslan blev för stark. Den känsla som funnits där hela tiden. Jag vill vidare i denna spännande och utvecklande värld.

Nu har jag gjort en sen anmälan.

Vad det blir? Bibelhebreiska. Om jag klarar det är jag osäker på, försöker jag inte så blir frågan obesvarad.

Och vad passar bättre än en resa till Egypten och besök vid Sinaiberget i november.

Livet går vidare.....

12 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Välkommen hem! Och det är klart du ska studera. Inte för poängens skull utan för din egen så klart. För att bli än klokare och visare kanske... :-)

Panter sa...

Det är så skönt när man faktiskt tar ett beslut. Den där trista oron i magen försvinner.
Jag tror du gör helt rätt.

Evas blogg sa...

Eva: Tack! Ja det är just det, att göra saker för sin egen skull, för att må bra i det. Det gör inget om jag inte "blir något" i bemärkelsen av ett nytt yrke.

Panter: Ja det blir lugnare inom en. Även om jag inte skulle fixa att plugga detta ämne så har jag då i alla fall försökt. Om jag inte försöker skulle längtan gnaga i mig fortsättningsvis också.

S o F sa...

Livet går vidare...

Tack för vackra bilder från Rättvik och Vadstena.
Jag njuuuter!

Lycka till med allt!

Madicken sa...

Hebreiska! så roligt det låter - jag läste ju Nya testamentsgrekiskan jag - fast nosade på hebreiskan lite då jag pluggade GT - det ÄR så spännande språk - man får helt nya upplevelser och ser med andra ögon när man kommer in i denna språkvärld. lycka till!

em sa...

Det är ju sååååå roligt att plugga - särskilt när man inte gör det för poängen skull. Lycka till!
Margaretha

Annika sa...

Oj, vilket häftigt val av ämne! Ett bra beslut du fattat.

Annika sa...

Vilken vacker bild du visar oss idag.
KUL med studierna! Ämnet låter inte helt lätt, men det fixar du!!

Evas blogg sa...

SoF: Tack ska du ha!! Vad roligt att du gillar bilderna :)

Madicken: Ja hebreiskan har länge fascinerat mig. GT är spännande böcker, därför ligger hebreiskan närmare till hands än grekiskan, just nu. Ja jag förstår att man börjar se med andra ögon ju mer man lär sig av texterna. Om jag sen fixar det är en annan femma :)

em: Ja det är ju det. Och när man inte har pressen över sig att fixa det inom en viss tid. Och inte tar lån som ska bet igen.

Annika: Ja det är häftigt och lite pirrigt. Fixar jag det?!

Annika: Tack ska du ha! Det är så fint där i Rättvik. Tack, hoppas på det!

Jämtlandstösen sa...

Vad spännande det låter. Jag läste grekiska så jag har bara varit inne pyttelite på hebreiskan, men de som läste hebreiska sa att det var ett roligt språk att läsa. Jag förstår det där med att läsa för att man vill och mår bra av det, så är jag också, gillar att lära nytt ibland. Förresten är min uppsats nu på sluttampen, de ska vara klara till 26 maj. Tänkte skicka dig ett ex då så du får läsa vad som framkom.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Undrar om det är vanligare att präststudenter läser grekiska än hebreiska? Jag hör fler som gör det. Och varför är det i så fall så? Ja att lära sig något nytt känns så utvecklande och roligt. Så länge man orkar. Bra med hjärngymnastik. Men så spännande! Ser fram emot att få läsa den. Vad kul!

Cecilia N sa...

ÅÅÅ så himla kul du ska ha!
Jag har nu bara en tenta kvar i denna fantastiskt roliga kurs!

Ska du ha den lärare du hade i kursen med litteraturen du gick förut (LS)? Henne hade jag nu i vår och det var kanonbra!