tisdag, april 07, 2009

Hälsorapport

Tack till er alla som kommenterat och undrat och kommit med kloka tips angående min snabba viktökning! Jag blir rörd över er omtanke.

Igår försökte jag komma fram till hälsocentralen under fem (!) timmar men det var rent omöjligt, upptaget hela tiden. Sedan gav jag upp och konsulterade en vän istället. Efter en vätskedrivande tablett mådde jag mycket bättre. Nu ska jag kontakta Kvinnohälsan här på Frösön, där det arbetar två mycket kompetenta läkare. Tyvärr har de stängt denna vecka men jag väntar till nästa vecka.

Idag har jag tappat några kilon och känner mig mycket piggare.

Det finns hopp om livet :)

19 kommentarer:

Elisabet sa...

Härligt, Eva!

Så mycket enklare det var här i Ystad.

Kanske tio minuters väntetid, sedan ringde sköterskan upp mig (jag hade då knappat in mitt telefonnummer ...) och tid i morgon.

Hoppas att det löser sig för dig!

Stor kram.

ab sa...

Det var skönt att höra att tabletten hjälpte. Men jag tycker fortfarande du skulle ha struntat i att ringa och gått till akuten!

Ha nu en skön påsk!

Monet sa...

Håller med ab. Tycker att du chansar lite väl mycket. Får du ytterligare symptom och inte mår bra så är det sjukhus som gäller föreslår jag.

Du MÅSTE bara få en förklaring på vad detta är och det är INTE klimakteriet enbart. Så stå på dig och jag önskar dig också en Glad Påsk. Efter ett doktorsbesök!

Vän-doktorer i all ära men det där med att kurera sig själv i "branschen" är inte att lita på. De mest underbehandlade barnen är läkarbarn, minns det:-)Vi har det så i vår familj så jag vet.

Evas blogg sa...

Elisabet: Det låter ju helt fantastiskt! Jag har varit bortskämd med en underbar läkare på HC. Jag mailade henne sen tog det inte lång stund förrän hon ringde mig, hon kunde även ringa kvällstid. Tyvärr har hon slutat och jag saknar henne otroligt mycket. Men nu har jag fått lite råd från en kompis i branschen och jag tror fortfarande att det är hormonerna som spökar. Men självklart ska det utredas men jag är petig på vem som ska göra det.

ab: Akuten är jag smått allergisk mot sedan jag suttit där ett antal ggr med pappa. Detta ligger i sånt färskt minne och jag drar mig. Men jag vet, det är ansvarslöst.
Tack detsamma ösnkar jag dig!!

Evas blogg sa...

Monet: Ja nästa gång jag blir så där dålig ska jag ringa sjukv.upplysningen direkt. Ja vän-doktorer brukar vara dåliga på att behandla sin familj men inte sina vänner, i alla fall inte de jag känner. Glad påsk önskar jag dig också!!

Marskatten sa...

Så obehagligt det verkar att öka i vikt så snabbt och som du säger känna dig så svullen!
Det måste du kolla upp med hälsovården.
Här tar de emot omgående, eventuell väntetid 2-3 timmar innan man får komma.
Det slår mig att jag pratade med en kollega idag om att jag tyckte jag sprang så många gånger på toaletten idag.
Igår kände jag mig svullen, och såg verkligen att vristerna var tjocka.
Naturligtvis var det vätska, men tack och lov verkar det som om jag har kissat ut det mesta idag, för oj, vad jag har varit på många toaltettbesök idag.
Sköt om dig vännen!

Madicken sa...

Skönt att du är bättre - men pallra dig i väg för ordentlig genomgång sen (och det ska komma från mig *host*)

Christina sa...

Skönt att höra att du mår bättre, men du måste ju låta undersöka dig ordentligt.
Konstigt, jag trodde alla vårdcentraler hade det där systemet med att man kan knappa in sitt nummer och sedan få en telefontid...

Är det så att du har försökt nå vårdcentralen under fem timmar utan att få resultat borde du anmäla det.

Vonkis sa...

Vad skönt att det gått till sig lite för dig och att du mår bättre.

ab sa...

Eva, jag förstår mer än väl att du ringer och sen tycker att du kan inte göra mer när de nu inte svarar. Men det är din hälsa det gäller, inte att du har "försökt"! Och strunta i sjukvårdsupplysningen också. Bara en doktor som har dig i samma rum kan börja göra undersökningar och ställa diagnos.

Det här har jag provat förr, och det har hjälpt med både Christina och Gabrielle, så here we go!

Se mig djupt in i ögonen. Akuten, akuten, akuten....

Jämtlandstösen sa...

Skönt att höra att du mår bättre nu. Det är för trist som det blivit med sjukvården nuförtiden, går ju knappt snart att få komma till en läkare överhuvudtaget. Skönt att du kunde vända dig till en vän. Sedan är det ju det här med läkare att man vill ha förtroende för sin läkare och att de ska ha tid för en. Förstår att du gillar kvinnohälsan som du berättat positivt om förut.

londongirl sa...

Skönt att den där tabletten verkar göra lite nytta. Men du måste till doktorn för en riktig undersökning i alla fall.
Nu har jag läst dina senaste inlägg här om hur du mår och allas kommentarer. Jag känner så väl igen mig i det här att man inte går till doktorn i "onödan".
Två år gick jag med en inflammation i hälsenan innan jag kom iväg. Nu har jag värk i en axel...frozen shoulder. Men inte är jag till doktorn inte.
Ibland blir jag så trött på mig själv! ;-)

Men hoppas nu att du kan få lite reda på hur det är med din hälsa och om du behöver några mediciner. Var rädd om dig!

Evas blogg sa...

Marskatten: Det har hänt någon gång förr och då var det dagarna innan men, vips några extrakilon. Men nu var jag så trött och blev därför orolig. De urindrivande pillren hjälper bra, är mkt piggare och mindre svullen. Tack snälla!

Madicken: Ska göra det!

Vonkis: Tack ska du ha!

ab: Men just nu känner jag mig inte akut sjuk. Mår mkt bättre av de vätskedrivande pillren. Ska ringa till Kvinnohälsan på tisdag, för en ordentlig genomgång.

Jämtlandstösen: Ja detta med fötroende är så viktigt. Nu avvaktar jag och hoppas på Kv.hälsan.

Londongirl: Nej det är inget jag gör i första taget heller. Dum? Ja kanske. Men just nu tycks mina besvär har lindrats och då väntar jag. Tack ska du ha!

Evas blogg sa...

Christina: Oj nu hoppades du över. Ja visst är det märkligt att det inte ska gå att komma fram!

Elisabet sa...

Eva: ... men jag håller med Eva, till akuten går man väl inte hur som helst .., till akuten beger jag mig om jag tror att jag har hjärtinfarkt eller t.ex. ett svårt njurstensanfall eller om jag har brutit ett ben?

Elisabet sa...

Ja, det blev ju väldigt mycket Eva och Eva .. men du förstår ..-)

Evas blogg sa...

Elisabet: Precis så tänker jag också, akuten=våldsamt sjuk.

ab sa...

Elisabet: Ja, i princip, men om man har ökat fyra kilo på ett par dagar, är onormalt törstig och andfådd och inte får en vanlig läkartid dagen efter, kan man mycket väl gå dit och få en inledande undersökning av t ex hjärtat.

Kvinnor drar sig alldeles för mycket för att söka hjälp, vill inte vara till besvär. Himlen ramlar inte ner om man går till akuten en gång för mycket! :)

ab sa...

PS Eva - jag är rätt säker på att en karl med dina symptom skulle anse sig vara just våldsamt sjuk. ;)