onsdag, april 29, 2009

Det är inte klokt vad bra jag har det!

Jag sitter vid mitt gamla vita skrivbord i stugan. Solen strålar in genom fönstret och utanför sjunger fåglarna sin vårkonsert.

Aldrig förut har jag suttit vid datorn här. Nu har jag införskaffat ett mobilt bredband och världen blir med ens tillgänglig även här ute vid skogsbrynet.

Jag borde kanske vara fri från omvärlden här ute men jag vill inte. Jag vill vara i tystnaden och stillheten men ändå kunna ha kontakten utåt. Helt underbart är det med teknikens under.

Men nu har jag inte tid att sitta här. Jag ska hämta vatten i kallkällan, sedan ska här fejjas. En stund i solstolen ska nog också hinnas med innan jag beger mig in till stan igen. Där ska jag träffa de konfirmander jag är fadder till och vi ska gå på Gospelmässan i vår kyrka.

Världen är god mot mig.

Denna dag är underbar!

Uppdatering:

Fick nyss ett sms från min goda vän Maud: "Nu ska jag strax in i sminket. Jag är nervös!" Maud kommer att vara med i Gokväll denna afton. Där ska hon berätta lite om sin nya bok "Ärrvävnad". Titta gärna. Själv missar jag det men det finns ju webTV, nu även här i stugan :)

Nu börjar det lukta såpa här i stugan och jag tar en välförtjänt kaffestund i solstolen.

8 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Åh vad härligt! Jag längtar ut till min stuga. Men jag är precis som du, kan jag inte koppla upp mig så blir jag stressad. Modemet som tillåter mig surfa på ö-verandan är en underbar uppfinning!

Evas blogg sa...

Eva: Kan du inte kvista ut till stugan? Det kommer att bli en vacker helg som det verkar. Ja visst är det lugnt på nåt vis när man vet att man har möjlighet till internet? En del av livet.

Madicken sa...

Låter toppen! Jag vill bara ut, ut - men ikväll har jag konfirmander. Fast snart så kommer lite ledigt och då drar jag.

Annika sa...

Även jag har skaffat mobilt bredband och det är livsfarligt! Jag vill konka på datorn var jag än går och är, vill sitta och skriva små inlägg om precis allt som händer och som jag ser. Nu är datorn lite för tung. Den kallas för bärbar men t.o.m. i en ryggsäck blir det tungt. Så nu vill jag köpa mig en sån där liten sak som bara ska användas till att blogga på. Som sagt - akta dig! :-D

Evas blogg sa...

Madicken: Ja dessvärre var jag tvungen att åka till stan ivkäll. Träff med konfirmanderna här också, fast jag är bara fadder. Men i morgon....då drar vi ut igen.

Annika: Åh en sån liten vill jag också ha :) Men under eftermiddagen funkade inte bredbandet, vet inte om det var överbelastat. Och då började den där stressen och ilskan. Hm, den som jag bör vara borta ifrån där ute. Ja det är på två sätt detta.

Sara sa...

Åh vad härligt! Världen är god mot oss båda för tillfället :)

Elisabet sa...

Så härligt för dig Eva!

Och här i landet Halland är det också som i paradiset.

Jag har planterat (pv har ... jag har bistått honom ...) humle .., kaprifol .., lavendel och lite annat.

= lycka

Evas blogg sa...

Sara: Härligt!

Elisabet: Låter underbart!