onsdag, april 01, 2009

Aprilskämt och påskäggSökte aprilskämt i dagens ÖP, tror mig veta vilket två av dem var, önskar att även andra artiklar hade varit aprilskämt:

“200-300 jobb försvinner på landstinget.”

“Statliga vd-löner skenar.”

Inget att skämta om egentligen men nog hade det känts bra om det inte varit sant.

Från alla nedslående rubriker till något enkelt och vardagligt:
Påskris. I en låda i ett av köksskåpen hittade jag två ägg som jag blåste och målade när barnen var små (ca 18 år sedan). Otroligt att de håller än!

De är inte särkilt vackra men väcker en mängd minnen hos mig. Vårslask, leriga galonbyxor i hallen, ljusare kvällar med lek på gården, påskförväntan, påskkärringsplanering, fjällfärdspackning…

Inser att tiden går fort och det enda jag numera kan känna igen mig i är vårslasket och påskförväntan (barnen kommer hem).Påsken = vår!


21 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag fick leta i tidningen... i morse gick jag rakt på skämtet om att bygga ut "fylleparken" i city för att få bort fyllona - och därmed riva den gamla fina Hörsalen...

Jag har kvar nån enda dagisgrej som måste fram varje påsk. Men ännu har jag inte pyntat (det ytterst lilla jag nu gör) inne. Ute har jag dock gjort en stor ansträngning... ;)

Evas blogg sa...

Bloggblad: I vår tidning var det ett diffust skämt, som jag var osäker på men maken hade reagreat han också och då är vi två :) Jag brukar inte pynta särskilt mycket men hittade äggen idag och då "slog jag till". Jag såg vad fint du har gjort i dina krukor. Här är det för mycket snö för sådana aktiviteter.

mossfolk sa...

Jo, jag tycker nog visst att det är fint! Ägget alltså.
Inte ett enda aprilskämt har jag hört eller sett idag... Eller så har jag kanske det, men gått på dem. Lättlurad som få :)

Jämtlandstösen sa...

Skämtet i lilla Öp om sommarlovet som skulle dras in för de jämtländska barnen var allra roligast idag:-)
Ja, snart har vi påsk,tiden gick fort efter januari känns det som. Idag var det riktigt varmt och snön börjar ju smälta undan lite.
Förresten tyckte jag äggen var fina, särskilt tussilagoägget:-)

Annika sa...

Jag tycker också att dina ägg är jättefina!!
TÄNK att dom har hållit!
Har inte tittat efter ngra aprilskämt i tidningarna idag, men det lär nog finnas ngt...

Evas blogg sa...

Mossfolk: Tack ska du ha! Ja ibland vet man inte riktigt vad som är skämt eller inte, säger ju en del om den värld vi lever i (inte att vi är lättlurade :)

Jämtlandstösen: Ja det var kul! Undrar hur många barn som skrek till i morse (ja föräldrar med)? Jag var bara ute i förmiddags och då blåste det ganska kallt, men ser att det har varit en vacker här utanför. Tack ska du ha!

Annika: Tack! Ja visst är det otroligt? Så tunna som de är. Du får leta och se om du hittar nåt.

Elisabet sa...

Jag pyntar nästan aldrig .., jo, när barnen var små sådde jag prydnadsgräs och satte små kycklingar däri .., det blev fint och så var det väl påskris då .., men inget annat.

Nu blir det till att sätta blommor på trappan utanför min lägenhet.

Det är nog allt.

s sa...

Men än är det ju ett tag till påsk, ska man redan påskpynta? (inte för att jag gör det men ändå!) Och jag tänkte på det, "när barnen var små för ca 18 år sedan" - oj vad vi är gamla! ;)

Sara sa...

Sorry, det skulle stå "Sara", men det blev bara ett s, hehe :)

Evas blogg sa...

Elisabet: Det är inte så lite det. Jag tror inte man behöver pynta en massa, bara nåt litet räcker. Med ens blir allt lite annorlunda. Och dessa glada vårfärger, de behöver jag efter en vinter i mörka färger.

S: Nej det ska man kanske inte, fast nu kände jag för det idag och då blev det så. Och påskpynta var kanske att ta i, jag satte bara några ägg i riset. Så du är lika gammal som jag?! (nyfiken på vem du är :)

Evas blogg sa...

Sara: hahaha...var det du?! Ja då förstår jag meningen med "oj vad vi är gamla".

Elin sa...

hahahaha. men mamma, fattade du inte att det var sara?!

Evas blogg sa...

Elin: Haha...nej fattade ingenting. Tänkte, vem är nu detta som försöker vara anonym men ändå inte. Någon jämngammal kompis som ville skoja till det lite. Där ser man hur trög man kan vara :)

Ingela sa...

Snart är det galondags här också. Och tänk vilken skillnad det är på sånt förr och nu! Minns min barndoms pansarmodeller, via storbarnens något smidigare PU-belagda plagg till nutidens behagliga did*riksonställ.

Anonym sa...

Visst är det roligt att ha kvar gammalt påskpynt. Själv envisas jag med en påskgumma från 1965. Jag bara älskar henne.
På senare åt har det blivit mindre och mindre pynt till påsk. I år nöjer jag mig nog med att pynta i krukan på yttertrappan.

Evas blogg sa...

Ingela: Ja pansarmodellen var rätta ordet! Stela som attan, man kunde knappt röra sig. Mina barn hade antagligen de PU-belagda (vad står PU för?), de var bra mycket smidigare än de jag själv hade som barn.

Marskatten: Ja några få saker som väcker minnen, det vill jag gärna ha till påsk. Men det är inte mycket. Åh lyckliga dig som har en trappa att pynta, fast här skulle det nog ändå inte funka, för kallt.

Inga-Lina sa...

Ville bara säga att du skriver vackert:))) jag blir alltid lika varm i hjärtat när jag läser:)

Panter sa...

Jättefina ägg. Jag har inget påskpynt kvar, eller jo, men jag har slarvat bort det. Påsk är verkligen startskottet för det ljusa halvåret. Det ligger förväntan i luften.

Evas blogg sa...

Inga-Lina: Tack snälla du!! Det känns gott att höra :)

Panter: Tack! Ja visst gör det! Ljuset återvänder, snön tinar bort...allt blir så mycket mer levande.

Christina sa...

Men dom där äggen var väl jättefina! Både målningarna i sig och motiven.

Älskar ägg i alla dess former.

Evas blogg sa...

Christina: Tack ska du ha! Ja ägg är vackra, både målade och naturella.