tisdag, mars 17, 2009

En vacker morgon

...efter en mindre vacker natt.

Det är jobbiga nätter nu, vallningar som får mig att känna mig som en brinnande eld. Mardrömmar. Ideliga uppvaknanden.

När morgonen kommer är jag helt slut.

Men,

solen strålar från en blå himmel och jag och en väninna ska strax gå till kyrkan för att fira morgonmässa, med efterföljande frukost.

Därefter ska jag och mamma åter till begravningsbyrån, nu för att välja gravsten. En vända till ska gås igenom.

Jag ät trött och har ont i kroppen idag men ändå känns det så mycket lättare att kliva upp när ljuset återvänt.

Solen och ljuset - för mig ger de en känsla av hopp.

Ha en bra dag!

11 kommentarer:

ab sa...

Här skiner solen idag, balsam på själen efter en huvudvärksnatt - kaffe hjälper nog!

Hoppas ni hittade en sten ni tyckte om.

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Jag skickar en stor kram till dig / ela

Annika sa...

Förstår att det är lite jobbigt det där...
Har en granne, tillika god vän, som går igenom vad du går igenom just nu...
Så jag vet vad jag har att vänta om x-antal år...
Visst är ljuset i mars fantastiskt vackert!!! Slogs av det när jag var hemma i Sthlm. SÅ skirt, så lovande!!
Hoppas ni hittade en fin sten.
Kram!

Madicken sa...

Jasså du har kommit in den andra puberteten?
:)
Jag kan få små värmeattacker fast inte så det stör - ännu i alla fall. Sol o fint här förresten, fast det blåser kallt.

Evas blogg sa...

ab: Ja kaffe brukar pigga upp efter jobbiga nätter. Fast nu får jag vallningar av kaffe, fy och usch! Tack, vi bestämde oss för en enkel sten med guldtext på.

Ela: Tack snälla! Och välkommen hit!

Annika: Ja det har ganska så nyss satt igån ordentligt och det är verkligen jobbigt. Särskilt nätterna. Men det är bara att gilla läget, hormoner tänker jag inte börja med. Ja ljuset är underbart just nu, skirt är ordet. Så du har återvänt over there? Hoppas det känns bra. Ja vi bestämde oss för en fin och enkel sten.

Madicken: Jajamen! Det har varit lugnt här också tidigare, bara små attacker men nu....nu är det rena värmeböljorna som kommer. Här är det också vackert väder, snön smälter och det är stora pölar överallt.

Bloggblad sa...

Jag knaprade piller när tjejbruset slog till om nätterna, nu blir jag bara lite lagom ljummen då och då, men på det hela taget tycker jag det är skönt att inte frysa som jag gjorde hela livet - även sommartid - ända fram till bruset startade för ca 10 år sen.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Jag har också varit en frusen person men så här brinnande som det känns nu, det är inte kul. Jag försöker hålla mig borta från pillren och min f d läkare var mkt restriktiv när det gällde att skriva ut sådana. Men vi får se, blir det outhärdligt lär jag väl få knapra jag också.

Madicken sa...

Förresten har vi sovrumsfönstret öppet året om. När yngsten bodde kvar hemma undrade han hur jag kunde sova när det gick isbjörnar i rummet, haha..

Evas blogg sa...

Madicken: Tror jag måste börja med det jag också :)

Monet sa...

Åh, det där är hemskt. Jag tillhör dem som fick östrogenplåster - förstås innan man visste att det innebar en massa risker. Östrogentillskottet gjorde underverk, det känns verkligen att det är ett hormon man saknar. Så det var inte kul att sluta med det, allt kom tillbaka med kraft. Men det lugnar sig även om det kan ta tid! Om du får vallningar av kaffe, sluta med det - alla varma drycker kan framkalla det faktiskt.

Men har du prövat Remifimin? Naturmedel som många blir hjälpta av. Och så ät mycket produkter med soya - japanska kvinnor som har det i sin mat får nästan inga såna här besvär alls.

Evas blogg sa...

Monet: Jag försöker in i det längsta med att använda hormoner men Remifimin har jag precis börjat med. Kände att något måste göras. Och som du säger, kaffe är ett elände och rödvin. Soya har jag hört ska vara bra. Jag tror att man kan hjälpa till mycket själv med rätt kost och motion. Måste ta tag i det här nu, det är ännu så nytt för mig. Tack för dina tips!