tisdag, januari 27, 2009

Fortsatt skåpröjning

Jag fortsätter med att röja. Nu är det ett helt skåp, fullt av gamla papper och pärmar, som ska tömmas och slängas. Att gå igenom såna här saker är mycket tidskrävande, då jag vill läsa igenom allt.

Bland gamla collegieblock hittade jag den här akvarellen. En porträttbild föreställande mig.Målad av en korridorkompis i Umeå och året kan vara -79. Men visst ser jag alldeles ofantligt sorgsen ut? Kan inte minnas att jag var det, snarare tvärtom. Det kanske var stundens allvar som fick mig att se så melankolisk ut.

Och mitt bland alla tråkpapper hittar jag ett ihopvikt tygstycke.

Vilket visar sig vara ett batikstycke som jag köpte på Sri Lanka -79.

Nu väntar högarna på mig igen.

20 kommentarer:

Elisabet sa...

Nej, inte sorgsen, men koncentrerad ..-)

Evas blogg sa...

Undrar på vad?!

UllaMona sa...

Vilket fint tyg..det slänger Du väl inte!

Pulvret jag dricker är Herbalife, smaken är jordgubb. Man blir mätt!!
Jag byter ut frukost och lunch, jag köper pulvret genom en kompis.
Jag har kompisar som börjar gå på i.trim här i stan, rivstart med pulver och träning..har bara hört positiva saker om i.trim, man får hjälp att ändra sin livsstil om man vill!!

Bloggblad sa...

Jag blir riktigt avundsjuk, jag älskar att röja bort och sjungfeja - fast jag gör det bara sommartid när jag är ledig. Och sen samlar jag på hög resten av året... :)

Evas blogg sa...

Ullamona: nej det blir kvar. Minns att jag hade ett med en blomma på också men det är försvunnet. Aha, men smakar det inte illa? I.trim har jag inte hört talas om. tack för att du berättade!

Bloggblad: Hahaha, vad jag funderade på sjungfeja, sjöng du medan du fejade?! Men sen kom jag på vad du menade :) Nu är det länge sen jag gjorde det så nu är det dags.

Christina sa...

Den där sammanbitna minen har man ofta när man sitter modell, och nästan alla självporträtt ser ut så där ;)
Det är lite passfoto över den minen.

Men det var ett känsligt porträtt!

Evas blogg sa...

Christina: Aha då förstår jag. Jag är ingen modelltyp så jag tyckte nog det var ganska jobbigt att sitta där.

mossfolk sa...

Men visst är det väl en bra bild?! Ganska likt menar jag...(och undrar om jag verkligen har sett hela dig någon gång eller bara vissa delar och satt ihop en egen helhet i huvudet..:)

Att städa sådant där är jag helt värdelös på. Det tar jäääättelång tid för man hittar en massa saker som man glömt att man hade.
Hm, "man" är bestämt "jag" i det här fallet ;)

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja lite, påminner lite om mig men inte helt. Jag tror inte du har sett någon bild på mig, har aldrig lagt ut någon förut (tror jag). Jag har också svårt att städa papper. Nu ligger det högar på köksbordet och nu är jag jättetrött och vill inget mer!!

Bloggullet sa...

Att sortera är härligt när man har ork och verkligen kommer in i det. Ofta blir det på sommaren som jag går igenom allt skräp jag samlar, jag sparar ju på allt nästan. Tala om att ha bordet fullt med tidningar och papper.;0)
Kramar

Anonym sa...

Jag tycker målningen är fin! Du ser lite fundersam ut?
Det verkar som du hittar mycket spännande medan du röjer!

Jämtlandstösen sa...

Oj, jag skrev nyss en kommentar som bara försvann någon okänd stans...
Men den handlade om att det varit kul att även få ta del av dina gamla bilder som i de senaste inläggen. Bilden på dig som liten tjej var så fin:-)
Sedan bekände jag att även jag skulle behöva röja upp här hemma. Varför jag sparat skrivningar från mellanstadiet och gamla anteckningar från teologen är en gåta för mig:-) Men jag gör som du när jag röjer och har lätt att bli sittande i minnen och tankar. Det kan vara rätt mysigt också och ibland kommer man ihåg något man trodde man glömt.
Läste en artikel som handlade om ett par som var riktiga rensare och hade lyckats krympa ner allt sparat till en låda med rubriken nostalgi på. Så långt skulle jag nog aldrig kunna komma, kanske inte vilja det heller. Vi människor är olika på den punkten, men lite papper skulle jag behöva göra mig av med ändå:-)

Evas blogg sa...

Bloggullet: Ja det är kul bara man kommer igång. Tyvärr har jag inte rätt ork just nu, påbörjar men orkar inte så långt. Kanske inte rätt dag att dra igång när man är krasslig. Men det kommer nya dagar.

Marskatten: Ja visst gör jag? Jag tycker också om den fast det beror nog mer på att jag minns den roliga tiden och den fina kamraten som målade bilden. Ja du det finns mycket i gömmorna :)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Oj nu tror jag vi skickade komm. samtidigt! Kanske därför din försvann, det blev krock i atmosfären :)
Tack! Kul att ni gillar mina sparade minnen. Oftast tror man att det bara är man själv som är intresserad. Men ofta triggar det även igång andras minnen.
Ja tänk så lätt det är att fastna i gamla anteckningar, kort....det tar så lång tid men det är nödvändigt ibland. Jag har flera block med anteckningar som jag inte vill slänga, inte i den här vevan i alla fall. Nej bara en låda nostalgi skulle inte jag heller klara. Här blir många lådor!!

eva sa...

Jaså du flyttar också saker?
Dock mera metodiskt än jag kanske?
Fin bild, tänk på bildens historia, hur det var just då när den målades!
Och gör nåt med batiken, va. Tavla? Klä en bok eller pärm?
Kram.

Evas blogg sa...

eva: Hahaha, ja det var rätta ordet. Känns som om det blir mest flytt av det jag trode jag skulle slänga. Men man hittar ju så mycket som bara inte går att slänga! Ja det är just det jag tänker på. Minns mitt studentrum, stolen där jag satt och kompisen som målade. Det var tider det! Ja det kanske jag skulle göra, en tavla av tyget. Tack för tipset! Kram. Har du funderat på någon limmerick? Spelet har kommit men jag har inte hämtat det på Statoil än .

Ingela sa...

Jag bodde också i korridor i Umeå 1979. En fantastiskt rolig tid.

Evas blogg sa...

Var bodde du? Ja det var otroligt roligt. Besökte du krogen Krogen någon gång? Mitt favoritställe :)

Ingela sa...

-76 bodde jag på Östteg, Västteg och på Nygatan öst på sta'n. Mars -77 flyttade jag till korridor på Mariehem och bodde där till juni -79. -84-85 bodde jag på Ålidhem. Visst hände det att jag besökte Krogen, men jag var ingen krogmänniska, mer en fältbiologtyp som hellre satt och lyssnade på ugglor om nätterna.

Evas blogg sa...

Ingela: Aha, jag var nog mer åt kroghållet. Jag bodde nästan granne med krogen på Ålidhem.