tisdag, januari 13, 2009

Det går inget bra för mig

De senaste dagarna har gjort mig på dåligt humör. Jag brukar inte vara sur några längre stunder, livet är för roligt för att gå omkring och tjura. Men när saker och ting inte flyter på, då kommer min låga stresstolerans till uttryck.

Jag blir sur och vresig.

I söndags försvann våran internetuppkoppling. Flera samtal till ComHem. Koll med grannarna. Ja, det var lika för dem, hela huset var bortkopplat, så att säga. Jag överlever utan internet men när det kommer så här abrupt blir jag stressad, särskilt då jag läser en kurs som är nätbaserad och där jag nu, under tentaperioden, behöver gå in och kolla våra tidigare seminarier. Ikväll kom jag åter in på nätet. Lugnet infann sig man då tro, men icke, vår stationära internetuppkoppling fungerar inte.Jag harvar på med den lilla datorn, som inte funkar så bra för mig. Datahjälp kommer på fredag.

Tentan går trögt. Har aldrig förut skrivit en tenta som tagit så emot att skriva. Kursen har varit helt fantastisk, de tidigare uppgifterna har gått lätt att skriva men nu är det stopp. Det känns det som om jag har kortslutning i huvudet. Tack och lov att det är några dagar kvar och jag kämpar vidare.

Vissa dagar är mindre roliga och de senaste har varit av den karaktären.

Men,

det kommer nya dagar.

14 kommentarer:

Elisabet sa...

Då kommer en varm kram farande från Ystad till Östersund!

Här är den.

Eva Swedenmark sa...

Och sen uppskattar man desto mer när det vänder, när internetuppkopplingenm fungerar, problemen löser sig, snön smälter... det kommer såna dagar snart, jag lovar!!!

Ellis sa...

Ta en paus från tentan och gör något som du tycker om, något som gör dig glad.

Tiden du missar med tentan tar du lätt fatt igen med den nya energin sen.

Jag vet precis vad du menar.
Och snart börjar min pluggstress. Jag både längtar och fasar.

Kram!!

Jämtlandstösen sa...

Ja, det kan vara bra att bryta av en stund, göra något annat, kanske arbetar hjärnan av sig själv:-) i pausen och när man återvänder ser man plötsligt nya infall och lösningar.
Ja, det är jobbigt när man kör fast, och visst är det så att ibland är det trögt med studierna. Kan känna igen mig där, och det kan kännas så även om man är jätteintresserad av ämnet. Sedan att få tag i alla lösa tankar, ta fast dem, få ner dem på pränt. Inte lätt. Men det brukar lyckas såsmåningom...
Sedan det här med tekniken, är ju en prövning för sig med databaserad undervisning, vad det har ställt till ibland. Man kan verkligen tappa sugen.

Annika sa...

Ja, Eva, få saker är så stressande som internetkoppling när den inte funkar.
USCH! jag blir galen. I somras slog ju blixten ner nära oss och slog ut allas internet i hela längan. Efter ngra dagar fick grannarna tillbaka sina uppkopplingar. Men inte vi. Det visade sig att blixten slagit ner i vår dosa. Det var bara att byta rubbet. Tror vi var utan nätet i 10 dagar. USCH vad jobbigt det var...
STRESS.
Man är ju beroende både av ett och annat som ligger på nätet.
Hoppas att du får ditt tillbaka fortare än kvickt!

mossfolk sa...

Så skönt sedan när tentan är klar! Jag hade blivit superstressad om internetuppkopplingen inte fungerat...
Lycka till med sluttampen :)

Christina sa...

Hoppas att det bara är en flaskhals du ska igenom, att proppen snart lossnar och allt faller på plats, uppkopplingen, studierna och humöret!

Varm kram och lycka till från Bergslagen!

Gun sa...

Hoppas din dag har
varit bättre i dag.
Kramar om dej.
Gun

Cecilia N sa...

Hoppas som de andra, och antagligen du med, att det lossnat sedan du skrev inlägget och att du rätt vad det är är klar, kan trycka på "send" räta på ryggen, luta lite på koppen för att se om det finns några droppar kvar. Dricka ur dem om de finns. Om de inte finns så kvittar det för NU ÄR DU KLAAAAR!


Jag har salstenta på fredag 8-13 (precis som vår lockige kompis med hästsvans har i Ö-sund) och sen är det kör hela halva helgen och nästa kurs på onsdag.

Jag längtar otroligt till fredag kl 14 ...

Evas blogg sa...

Elisabet: Tack snälla du! Den behövdes.

Ewa S: Så sant. Tack för dina uppmuntrande ord!

Ellis: Tacl. Ja jag har fösökt att göra något roligt varje dag och det funkar. Ja det är dubbla känslor med pluggandet. Så roligt men samtidigt en inre stress, särskilt vid tentadags.

Jämtlndstösen: Att baka brukar fungera bra, hjärnan kopplar bort från tänket och i det brukar det komma många bra saker. Fast jag har inte bakat, inte denna gång. Ja det är just det, jag gillar vekligen ämnet och blev en aning frustrerad när jag inte fick till det. Och när sen nätet strejkade tog det tvärstopp.

Annika: Ja såna här gånger märker man vad beroende man är av tekniken. För mig som pluggar databaserat är det väldigt sårbart. Nu funkar i alla fall ena datorn, den andra fick en knäpp och vill inte hänga med längre, inte via nätet i alla fall.Hjälp kommerpå fredag.

Mossfolk: Tack! Ja det blev jag också, stressad och arg (fast det hjälper inte ett dugg).

Christina: Tack! Jadå det har lossnat, nästan klar nu men är inte nöjd med den. Orkar inte fundera mer nu. Det fårbli som det blir.

Gun: Tack ska du ha!

Cecilia: Tack! Ja nu är det bara finjusteringen kvar och att datorn som arbetet ligger på ska börja funka så jag kan skicka iväg det. Men du - nu går min hjärna på högtryck. VEM är den lockiga kompisen?! Jag funderar å funderar men kommer inte på det! Tentar du i hebreiskan? Varmt lycka till önskar jag dig!

Marskatten sa...

Visst är det frustrerande när Internetuppkopplingen krånglar och för dig som är mitt uppe i tentor och allt måste det kännas väldigt enerverande.

Sedan är det ju så att vissa dagar, eller perioder, så är det bara motigt ibland. Kan undra varför?

Du hittar säker tillbaka till diit goda humör snart!
Varma kramar

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja det är så stressande.Ja det har du rätt i och januari är nog en sån motig period för mig. Tack jag tror och hoppas det! Kram till dig också!

Cecilia N sa...

Författare, egenföretagare, studiekompis till mig.

Det är i första funktionen du träffat honom om jag förstått saken rätt.

Evas blogg sa...

Cecilia: NU VET JAG!! Tack!