söndag, december 14, 2008

Kvinnor är värdiga ett "fredat" liv!

Nu är jag arg. Arg på killen som antastade vår dotter på spårvagnen i natt. På honom, som inte kunde ta ett nej utan fortsatte tafsa och vräka ut sig hemskheter, med se*xuella anpelningar mot henne. Arg över att han kränkte henne och gjorde henne rädd och ledsen.

Hur ska vi bära oss åt vi kvinnor? Hur ska vi kunna förmedla, till vissa män, att man inte överskrider gränserna? Och att det finns inga ursäkter. Även om killen var onykter så är det ingen ursäkt. Även om hans tjej nyss gjort slut och han var sårad, är det ingen ursäkt. Oavsett hur man mår och vad som kan ha hänt så visar man respekt för andra, oavsett om det är en kvinna eller en man.

Vi kvinnor är inga slagpåsar för mäns se*xuella frustration. Vi är värdiga ett "fredat" liv, både innanför och utanför hemmets väggar.

12 kommentarer:

Christina sa...

Så trist! Hur gammal är hon?
Hoppas att hon kan skaka den obehagliga erfarenheten av sig.

Alla kvinnor vågar jag påstå, har tyvärr varit med om sånt här. Det berättigar inte det inträffade, tvärtom.

Jeez sa...

Amen!

Du har helt rätt Eva. Man blir arg arg arg!

Evas blogg sa...

Christina: Hon är 25 år. Ja tyvärr är det så sant, tror vi är många som upplevt detta. Så förnedrande och kränkande. Man ska kunna röra sig fritt som kvinna utan att mötas av sånt här!

Jeez: Ja fruktansvärt arg!

Madicken sa...

Suck! Ja, varför ska det vara så här. Minns hur min dotter drabbades på en praktikplats en gång. Jag blev helt galen - men vad hjälpte det? Finns nog inga enkla metoder tyvärr - mer än att kloka föräldrar försöker lära sina söner respekt mot andra.

Evas blogg sa...

Madicken: Nej det hjälper ju inte att bli galen, då kommer man att bränna ut sig, så ofta som det sker. Och visst blir man extra arg när ens barn drabbas. Fast oavsett vem som råkar ut för dessa män är det lika kränkande. Ja det handlar om respekt, något som tyvärr inte alla har lärt sig vad det är.

Det Mörka Hotet sa...

Ständigt dessa motbjudande kränkningar!

Men, genom att starka och intelligenta kvinnor som du, Eva, vägrar att vara tysta gällande dessa kränkningar så tas det upp till ytan vilken förhoppningsvis blir ännu en spik i kistan för dessa personer.

Och, precis som du säger: alkohol är väl knappast någon "förmildrande" omständighet?!

ab sa...

Det är för jäkligt. Jag blir så förbannad varje gång jag hör om dessa aggressiva stolpskott, vars "uppmärksamhet" går ut på att göra kvinnan rädd och ledsen. Skitstövlar!

Det här borde tas upp mer i skolorna, redan från början. Killar måste lära sig att det är totalt tabu att bära sig åt så här, det är inte accepterat.

Evas blogg sa...

Samuel: Nej det finns inga ursäkter för liknande beteenden. Och jag tror att det är av största vikt att lyfta fram dessa händelser, visa på att det INTE är acceptabelt.

ab: Ja där satte du fingret på nåt, uppmärksamhet, i detta fall att visa makt. Är man som kille "svag" kan man ju alltid visa lite makt över en ensam tjej på spårvagnen. Oacceptabelt! Och jag undrar, hur är det ställt med den svenska jämnställdheten - egentligen? Hur går diskussionerna? Snackas det om dessa frågor i skolorna? Och i hemmen, hur ser det ut där? Ja detta är ett område som får mig att gå igång (som du kanske märker :).

Anonym sa...

Förlåt, jag förstår inte: är det något fel i att skriva ordet "sexuella" som det heter?

Evas blogg sa...

Anonym: Nej det är det inte alls. Jag är bara nojjig och tror att ord med sexanspelningar lockar hit människor som enbart är intresserad av det ämnet. Har lärt mig från andra bloggar.

Bloggblad sa...

Hemskt trist. Jag undrar var det går snett... nej, förresten, jag kan se brist på empati hos de barn som inte har nån som bryr sig och sätter normer och fostrar... så jag vet ju egentligen.

Bloggblad sa...

Hemskt trist. Jag undrar var det går snett... nej, förresten, jag kan se brist på empati hos de barn som inte har nån som bryr sig och sätter normer och fostrar... så jag vet ju egentligen.