onsdag, december 31, 2008

Gott Nytt År önskar jag Er alla!

Jag och maken ska fira, en för oss, ovanlig nyårsafton, vi ska fira den bara vi två. För första gången sedan vi träffades (för 27 år sedan). Vi har alltid firat denna kväll med vänner och barn.

Åren går och barnen skapar egna traditioner och vips så sitter man här. Inte för att det egentligen spelar någon roll, vi har det bra här hemma. Det är bara ovanan som spökar, något är som det aldrig har varit.

Så,

nu ska vi äta majskyckling med tomat och vitlöksröra. Sedan ska vi bänka oss i soffan med varsin burk Ben & Jerry glass ( såsom de gör på am. filmer), vi ska se Mamma Mia (som jag fick i julklapp men har sparat att se tills ikväll).

Kanske tar vi en promenad till bron framåt tolv och skådar de storslagna fyrverkerierna. Men bara kanske, för en trött dam som jag kanske t o m sover vid den tiden.

Vad gör du/ni på nyårsafton? Några särskilda traditioner?


11 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År vännen!
Tänk, så det kan bli ibland...
I år är första gången som jag firar nyår helt ensam...det har aldrig hänt förr.
Dottern som legat sjuk snart en vecka, kände ikväll att hon orkar nog, trots allt, haka på systrar och vänner som ska fira på Grand i Borås.
Just nu sminkar hon sig för fullt, medan fläskfilégrytan puttrar och ugnsbakade potatisklyftor med lök och vitlök blir klara i ugnen.
Vi hinner äta innan tåget går in till stan, sedan blir jag ensam till tovlslaget.
Helt ok.
Eventuella ensamhetstankar får jag tackla sedan.
Ha en bra kväll!

em sa...

Gott nytt år Eva
Efter att ha hälsat otaliga nya år med diktläsning och att hålla i nyårsprogram för ett hundratal hotellgäster så tycker jag det är såååå skönt att inte fira alls. Jag läser och lyssnar på musik vid brasan precis som alla andra kvällar innan jag så småningom lägger mig i vanlig tid. Ibland vaknar jag av fyrverkerierna vid midnatt, då höjer jag kanske huvudändan på sängen och tittar på det till jag somnar.
På matfronten är vi lika tråkiga både under jul och nyår - äter precis som vanligt.
Men på nyårsda'n ser jag alltid konserten från Wien.
Margaretha

ab sa...

Gott nytt år - glass och Mamma mia låter som en väldigt bra plan!

Evas blogg sa...

Marskatten: Ja tänk så olika våra liv ser ut. Hoppas du får en fin kväll!

em: Det låter som stora kontraster i ditt liv! Nu har vi sett filmen och jag tror jag gör som du, tar fram en bok. Ha det så fint!

ab: Ja den är bra, so far. Filmen trodde jag mer på (är nu sedd). Tack detsamma till dig!

mossfolk sa...

Jag har återgått till att fira med familjen. Här blir det god mat, sällskapsspel och skåla med grannarna vid tolvslaget.
Gott Nytt År!!

S o F sa...

Eva!

Vi är ensamma, maken och jag precis som ni. Tackade nej till firande med vänner bara för att få möjlighet till återhämtning och att bara vara - vi två.
Vi äter inget särskilt, kollar in tv:n ibland, datorn ibland, löser korsord, läser...
Ja som en vanlig dag faktiskt.

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt 2009!

Varma nyårsaftonshälsningar!

Evas blogg sa...

Mossfolk: Låter trevligt! Tack detsamma önskar jag dig!

S o F: Men tänk, då gör vi ung samma saker ikväll! Låter fint. Jag önskar Dig detsamma! Kram till dig, nu när klockan snart är tolv!!

Det Mörka Hotet sa...

Majskyckling och Ben & Jerry glass låter hur bra som helst!

Vi äter bara Ben & Jerry-glass vid väldigt speciella tillfällen då jag begåvats med två livsnjutare till döttrar samt en tunn plånbok - ingen bra kombination...ha, ha!

Evas blogg sa...

Samuel: Vi tyckte vi skulle festa till ordentligt igår kväll (det enda vi festade på) därför blev det B&J. Gott var det :-)

Cecilia N sa...

Sedan milleniumskiftet så har vi skurit upp mängder av exotiska frukter och lagt på en(?) bricka för nyårsaftonen. Till det serveras kex och ost eller pannacotta.

I år skulle dottern fira med pojkvän och stor fest, men hon och hennes kompis hann sitta ner vid middagsbordet som för deras skull fick efterrätten enligt ovan. Annars brukar vi spara den till senare.

Middagen i övrigt bestod av kalkon.

Evas blogg sa...

Låter gott det där, både frukterna och kalkonen (nu blev jag hungrig). Gott nytt år önskar jag dig!