onsdag, december 03, 2008


"Det kommer att bli en vargavinter", sa min mamma idag. Så sa även vår finansminister i en debatt häromdagen, jag tror dock att han syftade till andra saker än vad min mor gjorde.

Det kan nog bli en vargavinter på många olika plan, just idag känns den väderleksmässiga vargavintern ganska så påtaglig. Åter ett dygn med mängder av snö. Nyss pulsade jag mig bort till affären, snöröjningen hinner inte med och trottoarer och vägar ligger gömda i ett djupt lager snö. Jag säger Grattis till alla skidskyttar för idag inleds skidskyttarnas världscup just i vår stad, på andra sidan sjön härifrån mig.Nu är snöröjarna här. Lamporna lyser upp den mörka eftermiddagen och här inne doftar det kaffe och levande ljus.

F ö går jag och tänker på hur tyst telefonen är, som om alla (utom mamma) har glömt bort mig. Jag tänker också på hur böcker kan påverka oss och hur minnen kan väckas till liv utifrån en bok. Den bok jag nyss har gjort en analys på har satt igång en mängd tankar inom mig, men det tar jag en annan gång.


Nu ska jag göra julkort.12 kommentarer:

Jämtlandstösen sa...

Ja, vilken vinter... Nu ser det ut som ett julkort utanför fönstret men disigt har det varit i dag. Lite mörkt. Tur att ljusen kan lysa inne:-)
Jag har också analyserat en bok idag i en hemuppgift inom min andra kurs, arbetspsykologin och kör igång en hemtenta i morgon. Hoppas den går fort att göra.
Du gör otroligt fina julkort, det minns jag från ifjol, de var mycket uppskattade hos dem jag skickade dem till:-)

Elisabet sa...

Jag ska ringa dig i morgon .-)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja idag är mitt huvud lika tungt som vädret. Mörkt och dystert men....ljusen brinner här inne, så jag ska inte klaga. Visst är det roligt att analysera böcker? Jag har gjort en analys på boken "Öde" av Christine Falkenland, utifrån ett religionspsykologiskt perspektiv. Lycka till med hemtentan! Min kommer inte förrän efter nyår, vilket jag är tacksam över. Och tack ska du ha! Det var roligt att höra!

Elisabet: Hahaha, tack. Men nu är det flera som har ringt, ja inte utifrån det jag skrev utan av andra anledningar. Så det är inte synd om mig, inte ett dugg!

Christina sa...

Oj så mycket snö ni har! Här i bergslagen har vi bara ett tunt puderlager varannan dag.

Evas blogg sa...

Christina: Ja det har vräkt ner i över ett dygn nu. Ganska mysigt tycker jag.

mossfolk sa...

Jag är sååå avundsjuk på er snö!!!
Allt blir så mycket ljusare och de korta dagarna känns lite längre när det är vitt ute.

Evas blogg sa...

Mossfolk: I år känner jag också glädjen över snön, vilket jag inte alltid brukar göra. Håller med dig om att det blir så mycket ljusare. Hoppas ni får snö snart!

Bloggblad sa...

Ingen snö här - men solen var framme en lång stund idag. Alltid nåt.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Ja det är alltid nåt!

Anonym sa...

har ingen ringt... ojojoj! Vet hur det kan kännas ibland! Då det ringer mycket tänker jag ibland, OJ - jag hinner ingenting - det bara ringer. Och då det INTE ringer - ja då tänker jag - dom har glömt mig! Ingen tycker om mig!
Puss vännen, jag tycker om dej även då jag inte ringer. Ler igenkännande!
Kram Maud

Det Mörka Hotet sa...

Dock är jag tämligen säker på att din mor har betydligt bättre koll på "verkligheten" än vad vår finansminister har...don't get me started: ha, ha!

Åh, jag saknar också gator fulla med snö som gör att det blir så där ljust och fint och nästintill tyst!

Evas blogg sa...

Maud: Min ängel! Ja det är så roligt när du ringer. Men helt klart har telefonen blivit mer tyst det senaste året, kan ju även bero på mig som aldrig ids ringa någon. Jag är ingen telefonmänniska. Men vissa dagar blir det så påtagligt.

Samuel: Hahaha, ja så kan det kanske vara! Ja nu är det så otroligt mycket snö här. Höga drivor överallt. Och just tystnaden blir påtaglig, vilsamt på något vis.