måndag, oktober 20, 2008

På lördag ska jag hålla ett anförande på fem minuter. Jag inser hur svårt det är att hålla sig inom denna tid, det gäller att få fram det viktigaste av vad jag vill säga.

Jag inser också att det ibland kan vara bra att ha denna tidspress. Man måste tänka till.

För vad är det som är viktigast,

egentligen?

10 kommentarer:

blyger sa...

En person i min närhet använder äggklocka för att fostra sina studenter till att hålla tidsramar vid muntliga presentationer. Det studenterna inte fått med när klockan ringer får de helt enkelt inte betyg på och har de då inte fått med väsentligheterna så får de helt enkelt inte så bra omdöme...
-Ett sätt att lära sig hålla tidsramar... :-)

Panter sa...

Så rätt. Jag märker att jag ibland när jag vet att jag måste hålla mig inom en tidsgräns pratar fortfort, för att få med allt. Det är inte bra alls.
Vad ska du prata om? Lite nyfiken bara...

Evas blogg sa...

Blyger: Jag kanske ska ta fram äggklockan. Bra träning låter det som. Ibland behöver man fokusera på vad det är som är viktigt.

Panter: Nej att prata fort brukar kanske inte alltid vara det rätta. Svårt att hänga med för den som lyssnar. Jag ska tala på en dag med temat "Hela världen, för att att hela världen". Hur vi inom våra förs. kan arbeta för en bättre miljö och en rättvisare värld.

Inga-Lina sa...

När jag har så kort om tid, brukar jag tänka "radiotid!". På radion har man alltid en gigantisk klocka "upptryckt" i ansiktet nästan, och man följer sekundvisaren medan man pratar och då plötsligt inser man hur mycket fem minuter egentligen är... Lycka till!

Det Mörka Hotet sa...

Vad är det du skall berätta om?

Skall du berätta om alla dina intressen och färdigheter så är tiden himla knapp. Men skall du berätta om hur snygg du tycker George W. Bush är så blir måhända tiden väääldigt lång...kanske.

Evas blogg sa...

Inga-Lina: Tack! Då ska jag "leka radio" när jag ska kolla tiden. Har ingen jätteklocka men vår väggklocka får duga.

Samuel: Hahaha, jag kanske tycker att Bush är en riktig läckerbit och har massor att prata om honom om:-) Skämt åsido, jag ska prata om mina erfarenheter av Rättvis handel.

Det Mörka Hotet sa...

Men då är tiden väldigt knapp: det hade jag också gärna lyssnat på!

Bloggblad sa...

Jag vet en präst som sa: Får jag tala hur länge jag vill, behöver jag inte förbereda mig. Ska jag tala i en timme, vill jag ha en vecka på mig. Ska jag tala 10 minuter behöver jag tre veckor.

Jag tränar mig ideligen i att skriva kort... så att det får plats lite annat än mina utläggningar i församlingsbladet. Men det är svårt, ibland måste man ha lite ordkött på faktabenen för att det ska bli läsbart.

Bloggblad sa...

Lycka till, förresten!

Evas blogg sa...

Samuel: Vi är många som ska prata utifrån samma tema, ska bara belysa utifrån våra resp perspektiv.

Bloggblad: Klokt sagt. Och jag håller med. Att skriva kort är också det en konst, något som jag ändå tycker att jag börjar lära mig efter att ha skrivit ett antal hemtentor. Att inte brodera ut språket utan hålla vig till det som det frågas efter. Tack ska du ha! Just nu känner jag mig nästan influensasjuk så jag hoppas jag piggnar till innan helgen!