fredag, oktober 03, 2008

Helgkänsla

Idag känner jag det som jag inte känt på mycket länge,

helgkänslan.

Då jag, under det senaste året, har arbetat nästan varenda lördag så har inte den här känslan infunnit sig. Jag har enbart varit fokuserad på arbete. Lördag efter lördag. Det har varit OK, "jag har ju inte så mycket annat för mig", har jag tänkt. När man är mitt i något, som man dessutom själv valt, ligger fokus på just det. Nu när jag kan fokusera på annat inser jag hur mycket jag saknat dessa lediga lördagar. Jag har även saknat känslan som infinner sig under fredagseftermiddagen. En rofylld känsla, en vetskap om att nu får jag vila.

Något som jag tänkt på idag är val, att kunna välja hur man vill leva sitt liv. Varför jag tänkte på det? Jo jag bestämde mig för att ha innedag idag. Ruskväder ute och jag valde att stanna inne i värmen. Minns hur det var under de perioder då jag inte hade något val. När jag inte kunde gå ut. När jag inte kunde gå någonstans utan var "fast" i min säng.

Jag kände en så otrolig glädje när jag tänkte på det idag. Inte över hur det var då men över hur det är nu, just idag. Att jag kan välja.

Vilken rikedom!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Å, men vännen, du är värd denna känsla!
Önskar dig allt gott och en fin helg.
Kram

Evas blogg sa...

Marskatten: Tack snälla! Alla människor är värd denna känsla. Och kanske mer viktigt: jag önskar att alla KUNDE känna den. Att man inte bara spirnger fram i livet utan stannar upp ibland och verkligen känner.

Elisabet sa...

Ja, fredagskänslan är så underbart härlig, men arbetar man i affär så blir det ju liksom aldrig av att man känner den .., annat än varannan helg (om man inte som du var egen företagare ..) och när den infinner sig, är man så rädd om den, att man håller i krampaktigt och när man går i säng på fredagkväll tänker man .., "å, nu är det bara i morgon, sen är det söndag ...!"

Nu är klockan kvart i sju.
Det är becksvart ute och lite duggregn.
I min säng sover pv.

Da Capo från radion.

Och jag ska cykla iväg till affären .., gissa, vad jag mycket hellre hade velat göra: jo, ligga kvar och VILA och lyssna till Ring-så-spelar vi och fikat tillsammans!

Men jag har själv valt mitt liv.

Ibland undrar man HUR man valde. Om man alls valde.

Det mesta bara "blev".

Trevligt helg och varm kram från mig och hälsa M.

Ellis sa...

Det är en underbar känsla, som även jag kämpar för att få känna.
Att jobba hemifrån har sin fördelar, men en av de största nackdelarna är att man aldrig känner sig riktigt ledig.

Ha en riktigt, riktigt skön helg! Kram!

blyger sa...

Jag tycker att det är SÅ skönt att önska någon "trevlig helg". Att göra helg är ljuvligt!

Hanneles paradis sa...

Tänk, mina förälrar jobbade varje lördag...
Ha en bra dag.

Evas blogg sa...

Elisabet: Förstår att du inte vill ge dig ut i mörkret. Ja visst är det härligt med fredagar? Men när man är mitt i ett projket så kör man bara på. Jag visste ju att det var alla lördagar som gällde. Men nu är det så skönt att slippa. Hoppas du får en fin helg ändå. Ser ju att det blir fint i ditt kök. Hälsa du också!!

Ellis: Nej det har du rätt i. Fast jag bestämmer mig för att vissa dagar ska det inte jobbas. Men ibland jobbar jag ju med så roliga saker så det blir lätt att jag blandar ihop jobb och fritid. Tack detsamma till dig!!

Blyger: Ja visst är det?!!

Hannele: Låter tufft. Tack detsamma!

londongirl sa...

Håller med Marskatten. Du är så väl värd denna känsla!
Ha det gott och hoppas din helg blev just så som du ville ha den.
Kram

Evas blogg sa...

London girl: Tack!! Ja det blev en fin helg. Mycket.

Madicken sa...

Härligt att du fick en skön helg!

Evas blogg sa...

Madicken: Ja det känns alltid lika bra. Hoppas du också haft en fin helg!

mossfolk sa...

Så skönt med riktig ledig helg! Efter de senaste åren som ridinstruktör med sena kvällar och arbete varje kväll uppskattar jag med det lediga...
Hoppas helgen blev riktigt bra trots gråväder!

Evas blogg sa...

Mossfolk: Ja du har ju också känt av att jobba varje helg. Hoppas även du njuter av dina lediga helger!