söndag, maj 25, 2008


Nyinköpt lavendel i nymålad krukaHela sommaren är flaggan "hissad"En bukett vitsippor till mamma

Söndag och vilodag. Så skönt och välbehövligt. Två soliga dagar på raken känns som en gåva och jag har försökt ta tillvara på stunderna utomhus. Någon gassande värme är det inte att tala om, bara så där behagligt så att man kan vistas ute i kortärmad tröja och tunna byxor. Fick ett mejl ikväll från en vän i Abu Dhabi, hon skriver: "42 grader utomhus. Vi håller oss helst inne. Här är luftkonditioneringen lika viktig som värmepumpen om vintrarna hemma."

Nog för att jag klagar på kylan ibland men 42 grader, nej det vill jag inte ha.

Precis som idag vill jag ha det,

om jag får önska.
11 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får köpa ny Lavendel, den från förra året har inte klarat sig...
Det låter som du haft en skön helg!

Madicken sa...

Ja, lagom är bäst :)
Mamsen fick en flaska rött idag och det uppskattades.

Evas blogg sa...

Marskatten: Jag köper ny lavendel varje år. Här uppe klarar den sig inte utomhus över vintern. Ja det har varit en skön helg. Hoppas du också haft det!

Madicken: Ja visst är det så!
Aldrig fel med en flaska rött. Jag, mamma och pappa delade på en flaska till köttgrytan, smakade så bra.

Bloggblad sa...

Vitsipporna är utblommade, häggen likaså... några syrener här och där finns kvar. Och kaprifolen doftar om kvällarna... vanilj... mmmm Går en sväng i trädgården varje kväll så här års och bara nosar.

Jämtlandstösen sa...

Ja, vilka härliga dagar det blev i helgen, vi försökte också ta vara på dem. Dottern uppskattade verkligen att få ha tunnare kläder på sig, hon känner sig nog mycket smidigare då också. Men idag är nordanvinden tillbaka, känner jag...Men jag tror ändå på en fin sommar i år:-)

Cecilia N sa...

Jag förvarar min lavendel inne på verandan över vintern. Oeldat men mestadels plusgrader. (I vinter har det nog aldrig varit under noll där.)
Där får den stå och slippa vatten.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Här har inte nosandet börjat än :-)

Jämtlandstösen: Ja man blir lite mer uppåt av solen. Fast jag tycker det är skönt att det är svalare idag, måste vara inne och arbeta. Förstår att hon är glad över att slippa vinterkläderna! Allt blir så mycket enklare, både att klä på sig och röra sig.

Cecilia: Tyvärr har jag inga såna förvaringsmöjligheter. Annat var det när vi bodde på landet. Då drev jag upp plant och kunde få blommor att övervintra i svalt utrymme.

Anonym sa...

Du plockar vitsippor och vi liljekonvaljer.

Jag gillar värmen men för den skull inte den överdrivna.
Jag tycker det är rätt behagligt nu men attans vad kyliga vindarna blir bara solen tar sig en paus bakom ett moln.

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja den tiden kommer hit, om ca en månad. Här är också kalla vindar men jag har varit inne hela dagen så det har inte spelat någon roll för min del. Men i slutet av veckan kommer värmen!

Elisabet sa...

Å, vad roligt det är med bloggvänner spridda över landet .., nu får man liksom uppleva våren på nytt, genom norrlänningarnas "ögon" och tangenter!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ja det är skiftande berättelser trots att vi bor i samma land.