tisdag, april 15, 2008

"Turnéliv"

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag ute på en liten turné just nu. Ja inte bara jag, hela vår skrivargrupp. Ikväll var det ett undantag då jag pratade om drömmar i en kyrka några mil utanför stan. Jag talade inför en grupp som har träffats under en längre tid, präst och diakon var också med. Vi bjöds på soppa innan min föreläsning. Jag kände mig aningen ringrostig, då det är en tid sedan jag höll en liknande föreläsning. Ofta när jag ska tala inför andra människor är jag ganska pirrig innan, när jag sen står där framme rinner all oro av mig och jag bara talar. Ikväll kände jag att kunskapen fanns kvar, en härlig känsla. Många frågor ställdes, en del som jag inte hade svar på. Samtal i två grupper efteråt och jag gick emellan för att svara på ytterligare frågor. Kvällen avslutades med en stilla stund i kyrkorummet.

Kände mig glad när jag körde hem i den mörka kvällen. Glad över att jag får möjlighet att förmedla min kunskap till andra. Glad över att andra vill ta emot den.

Det blev en fin kväll och jag inser att turnélivet inte är så dumt,

i lagomt stora doser.

10 kommentarer:

Det Mörka Hotet sa...

Rock & Roll: har du kastat ut några TV-apparater genom fönstret än..?
Å andra sidan är det inte riktigt samma schwung med en plasma-TV, det var bättre förr...

Evas blogg sa...

Samuel: Hahaha.... men jag bor ju inte på hotell. Det är just det som är problemet, annars så.....:-)

Elisabet sa...

Men Eva .., vad är det du föreläser om? Drömmar? Eller ...?

Panter sa...

Det låter jättespännande. Kan du inte skriva något om det här?

Evas blogg sa...

Elisabet: Igår föreläste jag om drömmar ja. Annars har ju vår skrivargrupp en liten turnéplan under detta år, då vi gav ut en bok före jul. Man kan säga att det är en markandsföringsturné.

Panter: Om drömmar?

Anonym sa...

Vad härligt att det kändes bra. Det är så skönt att få känna sig nöjd och veta att man har gjort ett bra jobb.

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja det är det verkligen.

Bloggblad sa...

Det är ju jättespännande med drömmar - med tolkningar och sånt som man kan överföra på sina egna drömmar.
Fast just när folk berättar konstiga och röriga drömmar i detalj, då gäspar jag. Och drömberättelser i böcker hoppar jag över.
Men jag har en bok där jag kan slå upp drömmar ... :)

Panter sa...

Jaa, om drömmar.

Evas blogg sa...

Bloggblad: Jag läser inte heller drömsekvenser i drömmar men ibland tycker jag om att lyssna till andras drömmar. Men inte alltid, långt ifrån. Och jag nämner sällan att jag gått en drömterapiutb. för då ska ALLA berätta sina drömmar och få dem tolkade av mig - gratis. Och jag jobbar inte riktigt så, jag ställer istället frågor så att drömmaren själv kommer på vad drömmen handlar om.

Panter: Ja kanske det, när jag får lite mer tid någon dag.