torsdag, mars 20, 2008

Långfredag...

..i morgon. Den dagen innebär stillhet för mig. Jag kommer att besöka vår kyrka för att ta del av detta, där några av mina vänner medverkar.

Långfredag har alltid varit en stillhetens dag. När jag var liten kändes det som årets längsta dag. Så tråkig! Vi fick inte umgås med kompisar, vi skulle hålla oss lugna. Jag minns dagen som en lång väntan på något roligt. Och det är ju vad påsken handlar om (insåg jag långt senare). Från mörker och lidande till ljus och glädje.

Nu kurerar jag min onda hals och går in i påsken.

En fin helg önskar jag Er alla!

11 kommentarer:

Panter sa...

Detsamma till Dig, Eva och krya på Dig.

Bloggblad sa...

Jag minns också långfredagen som en supertråkig dag. Här tar vi det lugnt och jag ska till kyrkan på kvällen, men tråkigt hoppas jag inte det blir.

Man tar den där länken som kommer upp när man klickar på att man vill blogga testet - och så i läget där man gör ett nytt inlägg, finns en flik uppe till höger vid texten "redigera HTML", klicka på den och sen på "klistra in" så kommer bilden.
Lycka till!

Evas blogg sa...

Panter: Tack ska du ha! Hoppas även du får en fin helg, trots ändrade planer!

Bloggblad: Nej tråkigt behöver det ju inte vara, men lugnt. Tack för info, nu vet jag till nästa gång. Jag la in det på sidan av bloggen, nedanför länkarna. Hur jag lyckades med det vet jag inte :-)

londongirl sa...

När jag var liten kändes det alltid som om långfredagen verkligen var så där lååååång. Vet inte om själva namnet påverkade oss att tycka så eller om det faktiskt var att allt var mer lugnt och stilla den dagen. To.m. min mamma som alltid stökade runt höll sig mer stilla.

Vonkis sa...

Krya på dig ochha en underbar påsk!

Evas blogg sa...

Londongirl: Ja tänk att även våra mammor höll sig lugna :-)! Men ex så var ju inga affärer öppna den dagen. Allt stod som still. Ha en fin långfredag!

Vonkis: Tack! Och tack detsamma till dig!

~Karin Långström Vinge~ sa...

Önskar dig också en fin påskhelg!

Evas blogg sa...

Karin L-V: Tack ska du ha!

Anonym sa...

Tror vi är många som våndades den här dagen när vi var yngre. Nu är det minsann andra takter, nästan alla butiker är öppna och på kvällen ska det ut på klubbar och barer. Ja tiderna förändras.

Själv ska jag och några till ur familjen till mamma och äta stekt salt sill med potatis, lök och gräddsås. Mums. Vet du...alltid när jag har ätit stekt sallt sill då avslutar jag med ett glas riktigt kall mjölk som det är lite lingonsylt i....gottgottigottgott.

Ha en fortsatt skön påsk....här blåser det kalla vindar idag...men jag klagar inte.

Annika sa...

Önskar dig en jättefin Påsk! Här kallas Långfredagen "Good Friday", det är en helt vanlig dag enligt almanackan. Påsken känns inte speciellt mkt här, lite trist, tycker jag.

Evas blogg sa...

Annika: Tack detsamma till dig!