fredag, februari 08, 2008

VM har börjat

Om en halvtimme är det invigning av skidskytte VM i Badhusparken (som ligger till vänster om min bild längst upp på sidan). Feststämning råder i Östersund. Stan är smyckad "upp till tänderna". Ljusspel på byggnader, färgglada träd, olika evenemang, mastodontpartytält på Stortorget, jonglörer, marknadsstånd....Människor från hela världen kommer att samlas under tio dagar.

Och vad gör jag?

Ligger utslagen på soffan.

Jag tycker det är roligt att det händer saker, att det är feststämning och människor samlas i glädje. Men jag blir så trött! Det är som om det blir för mycket. Allt detta stora och påkostade, alla valmöjligheter som ges under dessa dagar. Min hjärna "slår slint", orkar inte välja. Istället blir det - ingenting.

Vad är det för fel på mig?!

Uppdatering: Jag hörde helikoptrarna surra ovanför hustaken, visste att det var massor som hände tio minuters promenad från vårat hem. Jag tog helt enkelt en kvällspromenad. Promenerade in till tidigare omnämnda park, fram och tillbaka.

Inget krav på att trängas bland många människor. Bara en promenad tillsammans med kameran.

Nu känner jag mig mycket piggare. Och VM:et är invigt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Inget fel alls skulle jag vilja säga.
Visst är det kul och bra för er stad att ha ett sånt härt stort evenemang...men jag hade antagligen gjort detsamma som du. Det finns TV och har man tur kan man ju alltid hitta någon gammal bekant :O)

Vi har, visserligen ingen sån stor grej som VM, andra omgången i melodifestivalen. Några av mina arbetskamrater var som tokiga innan dom fick biljetter. Det är inget heller för mig. Usch vad trist jag låter men jag giller att vara hemma och ta det lugnt

Panter sa...

Jag håller med Gunnel.
När det blir mycket vill jag inte heller vara med. Det är som om jag inte kan sovra, utan tar in allt och det blir för mycket för en redan trött hjärna.

Jämtlandstösen sa...

Vi är hemma vi också, och försöker få dottern att sova medan invigningen pågår för fullt i Badhusparken. Var in till stan i morse, då var det så lugnt och folktomt, lugnet före stormen. Kommer att ta del av det jag känner för. Det är som du säger att visst är det mycket under dessa dagar...

Evas blogg sa...

Gunnel: Nu tog jag mig ju en promenad in till parken fram och tillbaka. Och där var det trångt!! Jag är så glad över att jag valde att inte stå där och trängas. Inget jag är förtjust i. Hm, Melodifestivalen - det skulle jag kanske kunna tänka mig - om jag slapp köa för biljetter. Men säger som du: lugnast är det i hemmets vrå.

Panter: Exakt! Jag tror att det är så, för mkt att välja på gör att man till slut inte orkar välja något.

Jämtlandstösen: Ja du i e m var det full fart i stan. Nu kommer det att vara trångt i stadskärnan under tio dagar. Jag hoppas på att en del hittar till våra butiker! Såg ni fyrverkeriet från er? Det var våldsamt! Om man nu kan kalla ett fyrverkeri för det :-) För mig går tävlinganra bort, jag är ointresserad av sporten. Däremot tänker jag beskåda stan under kvällstid, med alla ljusarrangemang, bl a Rådhuset. Sedan tänker jag besöka VM kyrkan, bl a söndag kväll. Konsert med Näskören och några gästsolister, bl a min gode vän och din kollega, som bor granne med mig. Kanske vi ses under veckan!

Anonym sa...

Jag var där - mitt i trängseln, men jag kom så tidigt så jag fattade aldrig att det var så trångt, så mycket folk. Förrän jag var på väg upp mot torget - som värsta Yrankvällen med folk. Invigningen hade jag inga förväntningar på, mer gick för att det "händer" något. Ångrar mig inte en sekund! Häftigt att se hjärtat i slaombacken lysa, alla elever från estet- och vinterakrobatikprogrammet som gjorde invigningsnumret. Å ljusspelet över Rådhusfasaden måste du bara se - tror det är flera dagar. Jag stod med haksläpp - både över ljusspelet och folkmängden! Det här är bättre än yran - mindre fylla, mera genuint glada människor! Å det är skönt att bo på Frösön...inte mitt i alla ljus,ljud och röster...

Anonym sa...

Å det varj ag som var anonym,
Annika på andra sidan berget.

Evas blogg sa...

Annika: Ja hjärtat såg jag också, mäktigt. Och håller med dig, kändes mer som en kväll med glada människor utan att de var fyllda av alkohol. Hoppas den stämningen håller i sig. Ja nog ska jag kolla in Rådhuset allt. Vi ska ta en kvällspromenad någon kväll. Ja det kändes skönt att bara behöva gå i tio min och sen vara i lugnet.

amber sa...

Nej, Eva, inte är det något fel på dig. Man får lov att acceptera sig som man är. Alla vill inte ha folk inpå sig i mängder eller se det ena jippot efter det andra. Jippokulturen är helt fnoskig. Man kan ju inte hålla på med hysteriska ytligheter hela tiden. Då tappar man ju bort sig.

Lita bara på att du gör det som är rätt för dig!

UllaMona sa...

Var en sväng in till stan idag...oj va folk...riktig trängsel på gågatan och det var många många som bar på både en och två systembolagspåsar!Riktigt iögonfallande!!!

Evas blogg sa...

Amber: Tack! Ibland känner jag mig så tråkig men jag orkar inte hänga med i, som du säger, alla jippon! Jag tycker det är jätteroligt att det händer saker, att man vill fixa roliga saker (utanför skidormådet), bara jag slipper vara med i svängen. Det har jag gjort så det räcker, känns det som.

Ullamona: Ja det bolaget var fullpackat, vårat bolag var nästan tomt, ovanligt för att vara en lördag. Det är roligt att det händer saker, vad jag inte tycker är roligt är när det alltid ska vara alkoholhaltiga drycker med i bilden. Nu låter jag som en tråktant, jag vet!