söndag, januari 27, 2008

I morgon kväll har jag bjudit hem tjugo personer till en liten tillställning. Nu hör flera av sig och kan inte komma.

Utav tjugo bjudna är det nu sju stycken kvar!

Det fick mig nyss att tänka på boktiteln "Tio små negerpojkar", av Agatha Christie. Hjälp! Vilken diskriminerande titel! Jag googlade på titeln och lärde mig något nytt. Bokens titel ändrades, av förlaget Bonniers, år 2007 till "Och så var de bara en".

Och så var vi bara sju!

17 kommentarer:

Magnus sa...

Oh, vad jag hade lackat.

Nu vet jag inte vad det är för tillställning men ändå, att så många drar sig ur.....

Jag hade haft svårt för det och velat skita i hela grejen.

hej hej
magnus

Evas blogg sa...

Magnus: Nej jag ger inte upp :-). Men visst är det synd när man dragit igång något. Det handlar om ett s k "homeparty", jag är ingen som är så förtjust i dem men det här gillar jag! Det är en kvinna som visar och säljer mkt snygga och prisvärda smycken

Evas blogg sa...

Magnus: Dessutom går de miste om mina nybakade morotsbullar med timjan och mina chokladbiskvier!!

Anonym sa...

Typiskt!
Men jag måste säga att det var strongt att 20, hela 20, har tackat ja! Jag har aldrig lyckats få ihop fler än sju och då brukar fem tacka nej och då blir det ju inget party, precis...
Eva A.

Evas blogg sa...

Eva A: jag kanske skrev lite missvisane dör alla 20 hade inte tackat ja, jag hade bjudit 20. En del har tackat nej tidigare, någon har inte hört av sig. Fast det kan ju bli ett väldans party med två, det beror ju på omständigheterna
:-)!!

Anonym sa...

Det kan vara lite knas så här i början på året - agendorna är liksom inte riktigt fastställda på arbetsplatserna där vi har kvällsmöten. Sen är det ju så att många "kännersigsjälv" och vet att de har lätt för att handla...och det är kanske inte alltid vad som är nyttigt i januari...Men helt fantastiskt att du hade 20 st från olika konstellationer som du kunde tänka dig att "tussa" ihop, bara det måste ju kännas bra! Jag ser framemot kvällen - vet ju att du är en hejare på att baka gott och dessutom har jag ju "promavstånd" för ovanlighetens skull!
Annika på andra sidan berget

Evas blogg sa...

Annika: Ja det är en "svår" månad vad det gäller kassan. Nu är det också en "svår" månad när det gäller hälsan, många är sjuka. Och det är helt OK, vi blir några stycken ändå och det är väl så. Och visst är det kul med flera konstellationer, jag gillar det. Tack ska du ha! Ja visst är det härligt när man kan promenera hem?!

Madicken sa...

Innan jag hunnit läsa din association till Agatha Christie tänkte jag på samma bok :-). Hur hade vi tänkt om den boken aldrig blivit skriven??

Bloggblad sa...

Jag har varit på ett par såna - men med blandade känslor. Känner köptvång fast det inget finns, egentligen.

Så därför har jag själv aldrig haft något. Hoppas ändå att det blir bra för dig. Skulle gärna komma och få en bulle och en biskvi...

londongirl sa...

Åh, vad det lät mysigt och trevligt med smycken och för att inte tala om morotsbullar och chokladbiskvier!!!

JAG hade då inte tackat nej! :))

Men jag hinner nog inte upp till dina trakter till ikväll eller hur? ;)

Anonym sa...

Varför tackar man ja...för att senare dra sig tillbaka. Nej sånt fattar inte jag. Visst kan någon bli sjuk...men inte 13 st heller.

Evas blogg sa...

Madicken: haha, ja det kan man fråga sig!

Bloggblad: Det blev en kul kväll. Hon som har dessa "partyn" bor både här och i Rom. Hon köper in sina smycken från fabriker i Italien. Den kvinnan är "en frisk fläkt" så det är kul att ha dessa träffar med henne. Annars är inte jag heller någon "homepartytyp".

Londongirl: Nej du hade nog fått hyrt ett plan för att hinna hit. Synd, det blev en rolig kväll!

Gunnel: Fast en del tackade nej på direkten.

Anonym sa...

Men ni blev i alla fall 7, så bra att du inte behövde boka av, det är aldrig kul.
Min man som är en stolt Afrikan och tvättäkta Bantu förstår inte varför de bytt ut titeln "10 små negerpojkar" mot "Och så var det bara en". Vad är det för fel på ordet neger? säger han. Så har ni alltid sagt. Det är inget skällsord om det sägs med värme.Är det bättre att kallas svart, jag är inte svart jag är brun säger min man.
Eva.. om du vill ta ett råd och inte låta ditt inlägg bli en platt tanke läs följande mans texter..
Léopold Sédar Senghor en man med intellekt och diplom med tonvikt på intellekt.
Kram SolSkuggan

Annika sa...

TRIST! Jag hade också blivit KLART sur.
Självklart hade jag gått om jag en ggn tackat ja. Alla visste ju vilket slags party det rörde sig om.
Ja, usch vad platt fall det kan bli när man bjuder och få dyker upp...
Ordet Neger är lite laddat, jag har helt lärt om mig och säger svart, säger man ju oftast här i USA, eller afro-amerikan...

Evas blogg sa...

Solskuggan: tack för tipset! Ja och jag tror också att det kan vara så, att det är vi som är så politiskt korrekta. Och precis som din man säger, det handlar ju om hur man säger.

Annika: Nej det är ingen fara, det blev en jättebra kväll. Så här är det alltid tycker jag, en del kommer inte men andra gör det. Och man lär sig så småningom mönstret.

Hannele sa...

ja, men mammor och syskon är inte utnytbara

Bloggblad sa...

Solskuggan: Tack - det var intressant att höra vad din man tycker. För jag har själv inte den minsta nedsättande värdering i ordet neger. När jag var barn var negrerna i Afrika något jättespännande.

Lite som att man trodde det skulle vara finare att vara lokalvårdare än städare... Och som sagt - är det finare än att vara svart än brun? Och vi som är orange-rosa-röda-beiga... vi är minsann färgade vi också.