söndag, december 23, 2007


Ett barn är fött på denna dag, så var Guds välbehag.
Det föddes av en jungfru skär, Guds Son det barnet är.
Här vilar du i ringhet klädd på fattigdomens bädd.
Välkommen var o Herre kär! Vår gäst du vorden är.

I morgon är det julafton. En högtid för alla; bekännande kristna, ateister, gamla som unga, fattiga som rika. Över hela världen tänder vi ljus och firar denna dag. Vissa i morgon och andra på juldagen.

Vad finns i detta lilla barn, som ligger på sin halmbädd i stallet? Vad finns inom oss alla? Är det längtan efter gemenskap och frid i sinnet? Är det budskapet om fred och frihet? Eller har vi, mitt i all stress och alla förberedelser, glömt bort att känna efter vad julen står för i våra ögon?

Ett barn är fött på denna dag. Jag önskar att julen får vara en eftertankens tid, vad vill det lilla barnet med just mig? Jag önskar att alla barn ska få känna julens högtidskänsla, inte bara längtan efter nya ägodelar eller rädsla för överförfriskade vuxna. Jag önskar att ingen, vare sig stor eller liten, ska behöva känna oro.

Till er alla önskar jag EN FRIDFULL JUL!


15 kommentarer:

Anonym sa...

Överförfriskade människor hör inte julen till. Det starkaste vi dricker, inom vår familj, den dagen är glöggen och då blir det högst 2 små muggar. Lovar att vi inte blir uppkäftiga av det. Tyvärr finns det nog familjer där det inte stannar med lite glögg. Det är hemskt. När jag tänker på allt det tråkiga som finns runt omkring oss förstår jag att vi har mycket att vara tacksamma för.

Anonym sa...

Glömde säga att ha en rikgit skön JUL nu!

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja, jag tror att många barn far illa just vid jul, alla förväntningar som inte faller in utan det istället blir kaos. Tack detsamma till DIG!!

Annika sa...

Eva, önskar dig en riktigt GOD JUL!!!
Och tänker som du: Måtte inte en massa barn fara illa pga vuxnas dumheter.
Låt Julfriden råda!!
Kram!!

Evas blogg sa...

Annika: TACK DETSAMMA TILL DIG!!

Jämtlandstösen sa...

Ja, jag har också tänkt detsamma som du om alkoholen. Den förstör julen för många barn. Jag vet att IOGT NTO hade en kampanj i jul om en vit jul, hoppas någon hakade på och tog förnuftet till fånga och skrev kontrakt om en vit jul. Men jag har en känsla av att alkoholen är något många av oss svenskar håller hårt om under julen. Trist att det är så.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja tyvärr så är det för mkt av den varan i jultider. Tack och lov har jag sluppit från det under min barndom, något som sitter i.

londongirl sa...

Här är vi lika måttliga som hos Gunnel. Jag önskar dig en riktigt God och fridfull Jul och om du har lite snö kan du väl skicka ner den till mig! Har du en skyddsängel över så kan du gärna sätta den på en snöflinga också....behöver nägra extra nu när sonen är på sjukhus.
Varma kramar från
Lisbeth

Evas blogg sa...

Londongirl: Men så tråkigt att sonen är på sjukhus, vad har hänt?! Jag ska skicka en ängel, både till dig och till sonen. Och några snöflingor. Sköt om dig. En julkram till dig från Jämtland!

Matildas fikarum sa...

Jag slapp också sprit och elände som barn och är evinnerligt tacksam för det. Mina föräldrar och släktingar tog sig på sin höjd ett glass öl till maten, sen fick det vara bra.

God Jul, Eva! Hoppas ni får det mysigt och bra.

Evas blogg sa...

Matilda: Tack detsamma till dig, långt där borta!!

JULIE K sa...

God ju. Kram : )

JULIE K sa...

Jul skulle det jo vara he he : )

mossfolk sa...

Önskar dig en fortsatt riktigt bra jul!!!

Evas blogg sa...

Julie K och mossfolk: Tack detsamma till ER!