torsdag, oktober 25, 2007Dimman ligger tät över Frösön idag och jag har nyss skrivit klar min hemtenta. Jag har skrivit om:

Behovet av etiken/moralens historia. Viktig eller ej?

Frånvaron av kvinnor inom religionsfilosofins och teologins historia. Varför?

Gudsargument utifrån Aristoteles och Platon samt egna reflektioner.

Argumentation kring "Att tala om Gud."

Nu är hjärnan tom på ord och nacken värker. Tre dagars arbete med att tänka och skriva är över (hoppas jag). Nu väntar över en veckas ledighet. Vad jag ska göra?

Det får ni snart veta :-)

11 kommentarer:

Jämtlandstösen sa...

Ja, det brukar vara så efter en tenta att huvudet är helt utblåst. Känner helt igen det där. Men det är skönt att vila då. Det lät som en tenta med många intressanta frågor det där.
Hoppas du får lite ledigt nu, mitt i det andra, som du vet är vi ju väldigt nyfikna på nysakerna( om det är det som väntar som du skrev om)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja det var en jätterolig tenta att skriva, en av de bättre, men trött blir man ju oavsett den är rolig eller ej. Och ja, visst är det härligt när man är klar och kan ta någon dag att bara blåsa ur alla tankar. Ja jag vet ju det :-) Men nu börjar saker falla på plats så jag ska sammanfatta på bloggen. Till veckan kommer ÖP bloggarna i Ösd. i tidningen, så då är det antagligen bara att köra igång.

Anonym sa...

Inget vidare att du har ont i nacken...hoppas det inte blir långvarigt.

Tentan är skriven och ännu bättre en hel veckas ledighet...jo jag tackar jag. Ser med spänning fram emot vad den har att erbjuda.

Bilden är jättefin...det är något visst med dimma...lite trolskt

Panter sa...

Väldigt vacker bild.
Att tenta är en anspänning, jag fick alltid migrän när det var över.
Det är stimulerande med kluriga frågeställningar, men i bland kan det vara svårt att knyta i hop det tycker jag, särskilt med egna reflektioner. Jag vill då gärna få med allt...
En veckas ledigt - det är du värd.

Evas blogg sa...

Gunnel: Faktiskt så har den värsta smärtan släppt nu. Kanske den berodde på tentaskrivsanspänningen? Ja visst är det läckert med dimma, precis som du säger, lite trolskt. Fast det är inget kul att köra bil i dimma. Ja veckan som kommer är fylld av en massa nya saker. Rapport följer senare.

Panter: Tack! Ja det är just det, att knyta ihop det på ett bra sätt. Att tänka självständigt och inte ha böcker att skriva efter är stimulerande men ack så jobbigt för hjärnan. Rena gymnastiken. Och sen att begränsa sig med visst många ord. Men det är roligt. Tack, det ska bli skönt med ledighet. Ja ledig och ledig men i alla fall bara ägna mig åt praktiska saker.

Cecilia N sa...

Och jag som tycker att man alltid måste hålla på och verifiera sina fakta till tankarna som t ex (s57, bok A)

Det är bara det att man kommer inte ihåg att det stod på s 57 i bok A. Man anar att det stod i A, på en höger sida, ganska högt upp. Och så får man ägna en massa dyrbar tentatid till att bläddra och leta.

Skönt att det är över för den här gången för dig.

Ser med nyfikenhet fram emot att du avslöjar vad det är för spännande nytt på gång!

Evas blogg sa...

Cecilia: hahaha, känner igen det där letande! "jag vet att det var på en högersida....", ler igenkännande. Fast vid den här tentan hade vi artiklar som vi kort skulle redogöra för, det mesta handlade sen om egna reflektioner. Inte många hänvisningar m a o. De hänvisningar som blev var enkla att hitta igen så att säga. Ja jag hoppas det är över, det vet man ju aldrig förrän tentan är rättad :-)
Jaa du, ni har fått vänta länge nu.

Det Mörka Hotet sa...

Du får komma hit - till Östergötland - och vila upp dig: jag bjuder på pakistansk krubb!


DMH/Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: You´re the man!!! Låter underbart!

londongirl sa...

Härliga bilder! Trött och tom hjärna här med. Har haft en rolig kväll på mitt jobb med "Familjematematik". Men nu borde man ju sova snart. Hoppas tentan gick bra!

Evas blogg sa...

Londongirl: Familjematematik,vad är det? Ja nu är den klar i alla fall, tentan. Sen hur det gick, ja det får jag kanske veta om sisådär tre veckor. Bara att hoppas.