måndag, september 10, 2007

MåndagstankarIgår eftermiddag tog jag en promenad i mina omgivningar. Ja promenad, det var kanske mer en klättring. Gatorna på Frösön är branta! Då vi bor nere vid sjön håller jag mig ofta här nere och jag insåg igår, jag skulle inte klara av att bo där uppe på berget.


Anledning:

1. Att gå uppför dessa backar varje dag skulle ge mycket god kondition, visst, men tänk på vinterns ishalka. Då gäller tillgång till ordentligt med sand och skarpa broddar.


2. Att cykla skulle vara ett projekt jag aldrig skulle våga mig på. Tänk att susa nerför dessa backar och kedjan går av! Uppför skulle cykeln få ledas.


3. Bilkörning vintertid skulle krävas fyrhjulsdrift.


Allt detta gick jag och tänkte på, kanske på grund av att det är Frösöns vackraste läge, med helt underbara hus och vackra, lummiga tomter. Kan det ha varit avundsjukan som slog till?!Idag regnar det på Frösön. Jag sitter med min dygdetik och det kan jag säga, just nu önskar jag att jag hade en kurskompis här som jag kunde diskutera med. Ett ämne som är svårt att greppa utan feedback. Tack och lov har jag vänner i branschen. De får nog ett och annat att diskutera med mig under detta läsår!


7 kommentarer:

Blyger sa...

Det kanske är isklättring som gäller vintertid i dessa backar...? Skönt att du slipper ägna dig åt den aktiviteten där du bor! Ok att de har bra utsikt "däruppe", men du har ju nära till vattnet! :-)

Evas blogg sa...

Blyger: Ja, jag gillar bättre vatten än berg, som du kanske vet :-)!

Jämtlandstösen sa...

Minns när jag skulle åka buss på Frösön, det var blixthalka och buss efter buss fick ge upp i de branta backarna. De kom ingenvart. Vi passagerare fick halka iväg till fots dit vi skulle:-)
Ja, du är inne djupt nu i de etiska tankarna:-) Det är spännande, men inget man sträckläser direkt, så upplevde jag det. Man få stanna upp, fundera, vidare igen, fundera... Dygdetik tycker jag är sympatisk. Den inriktning jag haft svårt för är utilitarismen som jag tycker präglar mycket tänkande idag.

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja det är just vid halka som dessa backar är så vidriga, både till fots och med ngt fordon. Håller med dig, det tar tid att läsa! tack och lov att det är på halvfart. Jag läser en sida, funderar, läser vidare...Jag gillar också dygdetiken, är så fascinerad över Aristoteles, så mycket av hans tankegångar är så aktuella även idag. Sitter just nu och knåpar på ett seminarieinlägg ang. dygdetiken, koppling då och nu. Hur går det med dina studier?

Anonym sa...

Vi har tydligen samma tankar om vad det gäller branta backar och cyklar. Jag cyklar ner för backar...det gör jag...men tänker hela tiden på om vad som skulle hända om kedjan hoppar. Usch...

Jämtlandstösen sa...

Jag har inte kommit igång riktigt än. Första samlingarna är på fredag och lördag. Dessutom beställde jag kurslitt på nätet för första gången och upptäckte att jag borde beställt tidigare. Det kom böcker idag som jag ögnat igenom. En var spännande som jag skriver om i bloggen. Men all litt har tyvärr inte kommit än:-(

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: ja det kan ta lite tid att beställa på nätet. Jag har lånat två av mina böcker på biblioteket, bra att inte behöva köpa alla böcker. Och boken i Systematisk teori, som vi ska ha på den här kursen utkommer i nov! Vilket lärarna upptäckte för någon vecka sen. Nu har vi fått boken kopierad. Svårt ibland med littaratur.

Gunnel: Ja det är min stora skräck när (de få ggr) jag cyklar.