söndag, juli 08, 2007

Regnig helg


Söndagseftermiddagspromenad. Bilden är klickbar.


Hela denna helg har bjudit på regn, ett välbehövligt sådant. Igår morse vaknade jag med nackspärr, sådär så att det tar fullkomligt stopp när man försöker vrida på huvudet.


Spöregn ute och nackspärr. Vad gör man då?


Ligger i soffan och läser en god bok.


Ungefär så har min helg sett ut. Hur har din helg varit?

25 kommentarer:

Magalös sa...

Min helg har varit full av njutbara musikupplevelser, inklusive skapligt väder!

Jämtlandstösen sa...

Ja, det var en gråmulen helg vi fick. Vi fick ta det lugnt inomhus, så lugnt det nu blev med dottern som höll igång:-) Hoppas det får bli lite sol nu snart, jag längtar efter den:-)

Evas blogg sa...

magalös: Läste om dina upplevelser men undrar var du varit?!

Jämtlandstösen: Ja det har varit ruggigt men ganska skönt att få kura inomhus. Nu räcker det dock tycker även jag!! Tyvärr ser regnet ut att fortsätta någon dag till.

AMber sa...

Rätt skön, faktiskt! Blev bjuden på middag på fredagen, trevliga diskussioner om allt möjligt. Jag älskar diskussioner!!

Sonen åkte till sin pappa igår mitt på dagen, så jag kollapsade i soffan med en soduko och läste sedan bloggar rätt länge. Till nyheterna läste jag senaste "Sköna Hem", som kommit med posten i veckan. Sedan såg jag Live Earth till klockan fem på morgonen, då jag inte orkade mer.

Idag har jag legat länge och läst tidningen och sedan tillbringat hela eftermiddagen på konstnären Olle Nymans gård med en väninna. Vi har blivit guidade genom hans hem och tittat på konst, suttit i ett vackert café och ätit goda fruktpajer och dikuterat mellanösternpolitik och hämndkultur. Som sagt, jag älskar att diskutera, se konst och liksom träda in i någon annas liv en kort stund, så det var en ypperlig söndagseftermiddag då regnet öste ner på de stora lindarna utanför Olle Nymans hus. Perfekt!

Vonkis sa...

Den har varit jobb, jobb och jobb.

Evas blogg sa...

Amber: Låter som helt underbar helg! Live Earth missade jag helt, glömde helt enkaelt, hade ju all tid i världen egentligen. Olle Nyman vet jag inte vem det är (borde man det kanske?). Hade han ett vackert hem? Kan man gå in på någon hemsida och kolla? Blev nyfiken på vem mannen var.

Vonkis: Men oj vad du jobbar å jobbar. Får du aldrig något ledigt?!

Anonym sa...

En mulen och regnig helg igår shoppade jag med svägerskan och idag lämnat tjejen på läger i tält en vecka Hoppas att nackspärren försvinner snart kram pimpim

Evas blogg sa...

Pimpim: Tack, tror att det är på bättringsvägen! Shopping är alltid roligt!

gunnar sa...

Det var riktigt skönt med en regnig helg. Jag har gjort flera kajakturer på alsensjön i regnet.
I dag på eftermiddagen blev det nyrökt abborre - härligt gott.

Evas blogg sa...

Gunnar: Låter mysigt! Var det inte guppigt på sjön? Nyrökt aborre låter ju som en dröm!

Ingela sa...

Har p.g.a. regnet och kylan hunnit med en massa nödvändigheter:
Vikt och lagt in all tvätt som ingen orkat bry sej om de varma dagarna, strukit lite, jobbat mej ner igenom en hög med klädlagning och uppfållning som legat invid symaskinen ett bra tag.

Dessutom har vi slappat en hel del. När det nu ändå inte gick spika, måla eller gräva.

Evas blogg sa...

Ingela: Visst kan dessa regnvädersdagar vara vilsamma?! Man kan pyssla på inne och göra, precis som du, sånt som man inte gjort alla dessa soliga dagar. Så kan jag känna, nu kan jag vara i stan och baka, pyssla, stryka....

Anonym sa...

Ibland kan det vara riktigt skönt med lite regn men det där med nackspärr är ju inget vidare.

Vad jag gjorde igår vet du redan. Idag har jag gått skogsslingan med hundarna och sen har jag mest slappat. Inte ens lagat mat eftersom Tage gör det på söndagarna...tänk om vi hade fler söndagar i veckan vad bra det skulle vara :O)

Evas blogg sa...

Gunnel: Åh vad skönt att veta att man en dag i veckan slipper matlagningen! Fast just nu är jag ensam hemma och äter när jag vill och om jag vill. Härligt det också!

Madicken sa...

Nackspärr, inte roligt...ja, du vet ju hur min helg varit med jobb o några vilotimmar på kvällarna.

Bloggblad sa...

Full fart med barnbarn... ganska ofta nuförtiden.
Har du bra liniment och värme och massage och allt vad som kan behövas?

Evas blogg sa...

Madicken: Ja, fullt upp hos dig. Hoppas du har kunnat kopplat de lediga stunderna! Nej det är inte kul men börjar släppa nu.

Bloggblad: Jag har ju inga barnbarn än men kan tänka mig att det är roligt fast också en aningen jobbigt, man är ju inte ung längre och barn har mycket energi! Ja, jag har liniment och värme, ingen som kan massera men kanske lika bra det, så länge som det är så här ömt. Men som sagt, det har lättat betydligt mor för igår morse!

Evas blogg sa...

Madicken: Kopplat av under de lediga stunderna, ska det vara!

Vonkis sa...

Eva
Tyvärr, ingen ledighet för vikarier inom skola och äldreomsorg som ju jag är, har verkligen riktat in mig på höglöneyrken... men du får gärna be en bön att jag kan få lite ledigt i början av augusti :-)

Evas blogg sa...

Vonkis: Ja det ska jag göra! För du behöver lite ledigt du också!!

Vonkis sa...

Sannerligen sannerligen, det säger jag eder. Jag behöver ledigt jag också :-)

Evas blogg sa...

Vonkis: Instämmer!!!

Anonym sa...

Då skulle det bli mycket gröt och filprodukter...om jag vore ensam.

Evas blogg sa...

Gunnel: Här blir det många äggröror!!!

smulan sa...

Hmmm....
Blir det en stund över landar jag helst nere på 16oo-talet just nu. Har fått nya spännande anor av en släktforskare och då åker microkortsläsaren fram och besöken till SVAR i Ramsele ökar!
En bok om det finska skogsarvet är inte så dum den heller!

Här regnar det spön i backen idag. I morgon blir det marknadsdag i Junsele!