fredag, juli 20, 2007

Göteborg

Lördag kväll i dotterns studentlya i Majorna. Tyvärr kan jag inte lägga ut några av dagens bilder för dotterns dator är inte riktigt som den ska.

Hörde att hemma i Jämtland är det grått och kallt, här skiner solen och är så där lagomt varmt.

Och jag inser att om jag bodde i den här stan skulle jag behöva ett välbetalt arbete, så många roliga affärer!! Har tagit en shoppingrunda idag, SALEskyltarna duggade tätt och jag fick något vilt i blicken! Maken blev så smått blek mellan varven men jag tittade mest, inte många inköp.

Ett besök i domkyrkan blev det också, vad jag inte riktigt förstår är att de har biktbås där, någon som vet?

Kvällen har tillbringats i Linnéstaden, först på en italiensk restaurang och sedan på en turkisk retsaurang/bar. God mat och dryck!

I morgon har det lovats sol och då blir det en båttur ut till någon liten ö.

Det är jobbigt för en medelålders jämtlänning att vistas i storstaden så nu får det bli God Natt!

16 kommentarer:

Magnus sa...

Hur gammal är domkyrkan i Gbg? Det är ju inte så konstigt att det finns en biktstol i svenska kyrkor, vi var en del av den romersk-katolska kyrkan mer än 600 år.

Bikt är en del av svenska kyrkan idag också. Enligt svenska kyrkanswebplats kan man få själavård och det kan om man vill leda fram till bikt. Frågan är snarare när man började köra bikten på pastorsexpeditionen istället för mitt i kyrkan i ett litet bås.

Matildas fikarum sa...

Jag tänkte precis skriva det Magnus skrev i första paragrafen.

Hedgren sa...

Låter mysigt med Göteborg! Varför blir män så konstiga av affärer? Stora, starka, handlingskraftiga karlar blir som små ynkliga barn...Är det genetisk, månne?

Blyger sa...

Tänkte just skriva det Magnus redan skrivit...

Hoppas ni har det bra i Götet och kommer hem välbehållna!

Elisabet sa...

Å, Göteborg i allmänhet och Bohuslän i synnerhet är bara så HÄRLIGT!

Njut och ha det bra!

Evas blogg sa...

Magnus och matilda: Kyrkan är från 1815, så den är ganska så ny och inte från den romersk-katolska tiden. Ja det är antagligen ordet bikt som får mig att reagera, det stod "Biktrum" på skylten. Helt enkelt självavård/samtal men i ett annat ord som får mig att tänka på den romersk-katolska kyrkan.

hedgren: Hahaha, ja man kan ju undra?!

Blyger: Kul att du tittar in!! Tack ska du ha!

Elisabet: Tack! Ja det är fint här, men ack så regningt idag lördag!

Anonym sa...

Visst är det kul att komma och se nya och annorlunda butiker. Då gäller det att ha storplånboka på sig. Jag blir mest stressad av att gå i stora städer...men håller jag mig i de gamla kvarteren brukar det fungera :O) Kan det ha med åldern att göra??

Evas blogg sa...

Gunnel: funderar på detsamma! Jag blir jättetrött. Nu höll vi oss i några kvarter, vacker miljö och fina butiker. Nordstan t ex, orkar jag bara inte med att besöka. Gallerior är för bullriga för mig nu för tiden. Men de gamla kvarteren med sina kullerstensgator och små butiker, det funkar. Och jag är nog ganska så övertygad om att det har med åldern att göra.

Bloggblad sa...

Har du gått i Hagakvarteren? Där blir jag alldeles vild av alla fina små butiker.
Fast jag har fyndat i andra små butiker idag... :)

Evas blogg sa...

Bloggblad: ska kolla med dottern vilka kvarter vi var i. Vet ung var de olika kvarteren finns men inte var gränserna går.

AMber sa...

Beundransvärt att du orkar vandra runt på REA. Jag får flyktreflexer av sådant. Delvis har det nog med ålderna att göra att man vill undvika spring i affärer, eller att shoppa, som det heter numer, men lite är det väl personlighetsdrag också.

Skärgården är bra, däremot. :)

Evas blogg sa...

Amber: Jag blir mkt trött av att gå i affärer, samtidigt tycker jag det är så kul! Men idag väntar havet.

Det Mörka Hotet sa...

Ha, ha, ha: tur att du har din make när du får något vilt i blicken - mer ekonomiskt så!


DMH/Samuel

Evas blogg sa...

Samuel: Hahaha, ja det är nog jättebra, men lite trist stundvis;-). Känner mig som ett barn ibland, som inte får det hon vill ha!

Jämtlandstösen sa...

Förstår att du har härliga dagar nu, Göteborg är en så mysig stad. Mycket shopping finns det ju också, som du så riktigt beskriver:-)

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja det är en trevlig stad. Roligt att hitta nya stadsdelar, det blir ju så när dottern flyttar på sig inom stan! Just nu bor hon i Majorna och här är så fint.