tisdag, juli 17, 2007

En bra bok när regnet faller


Gäst i min rabatt

Regnet faller över Jämtland, vad gör man då? Läser en god bok. Jag vet att ALLA läser Stieg Larsson just nu och jag är inget undantag. "Flickan som lekte med elden", läste jag ut i natt. Nu väntar den sista delen i serien om Mikael Blomkvist och Lisbet Salander.

Jag är definitivt ingen större vän av deckare/kriminalromaner (jag kan inte skillnaden), men det finns några deckarförfattare som slår an en ton som tilltalar mig. Deras böcker handlar om något mer än ond, bråd död. De är suveräna på personskildringar, det känns som om man verkligen lär känna figurerna i böckerna. De tar oftast upp samhällsfrågor, som till exempel i denna bok; trafficing och mygel bland människor med höga positioner i samhället. Och framförallt, böckerna är SPÄNNANDE.

De två författare jag rekommenderar inom denna genre är: Som ovan nämnd, Stieg Larsson och Annika Bryn .

Kan bara säga, vill du läsa god, spännande litteratur, läs dessa två författares böcker!

14 kommentarer:

ab sa...

Tack!
Och jag kan bara hålla med när det gäller Stieg...

Evas blogg sa...

ab: Ja han är mycket bra, precis som vad du är!!

Anna sa...

Hej. Har vandrat runt i din stuga...helt fantastiskt fin! Så där rent och enkelt. Jo, jag tycker att jag har en fin sommar förutom att det inte går att fiska eftersom det blåser jämt och ständigt. Lite bad vore inte heller fel, faktiskt. Men, nu börjar bären och svampen att mogna och då är jag helst i skogen. Ha det så fint. Anna

Jämtlandstösen sa...

Intressant boktips om Annika Bryn. Henne har jag inte läst någon bok av ännu. Gillar också deckare, men håller med dig om att de bästa har bra personskildringar med djup i tecknandet av karaktärerna.

Evas blogg sa...

Anna: Hej och välkommen! Och tack!! Ja visst är det en fin tid som väntar nu, med bär och svamp?! Jag gillar tiden som kommer framöver.

Jämtlandstösen: Ja det är mkt bra böcker (Annika Bryns), de finns på pocket nu också. Det blir inte bara deckare när personskildringarna är bra, det blir ett helt annat liv i boken. Ännu mer spänning, när man "lärt känna" personerna.

AMber sa...

Annika Bryn har jag inte läst, ännu - får väl ge det en chans - men Stieg Larssons tre böcker har jag läst med behållning.

Amerikanska deckare med djupare innehåll finns det en hel del, men de är inte översatta. Framför allt kvinnor skriver bra sådana, tycker jag.

Evas blogg sa...

Amber: Kan rekommendera henne!! Jag har så vårt att läsa litt. på engelska, tyvärr. Får hoppas på attde blir översatta till svenska.

Gunnel sa...

Stieg Larsson var uppe på tapeten i går kväll bland oss "tjejer". Jag bestämde då att jag ska beställa Stiegs tre böcker via adlibris. Det ska jag göra ikväll...många långa vinterkvällar väntar.

Evas blogg sa...

Gunnel: Lan lova dig spännande stunder med Stieg;-)!!!

Hedgren sa...

Tack för intressanta boktips! Stieg Larssons böcker har jag hört om men inte läst. Rädd för att bli besviken när alla höjer dem till skyarna (ja, jag vet att det är dumt!)...
Annika Bryn verkar intressant! Ska låna hennes böcker på biblioteket nästa gång jag är där. Försökte skriva kommentar på hennes blogg, men det gick inte. Hm!
Ha det gott! Hälsa gärna på "hos mig"!

Bloggblad sa...

Jag har vissa invändningar mot Stieg L:s manliga huvudperson - det måste vara en manlig dröm att alla kvinnor bara sådär utan vidare kommer och kryper ner nakna i sängen, utan att karln kan rå för det alls... den ena efter den andra...

Gunnel sa...

Böckerna är på väg nu :O)

qi sa...

Jag instämmer i dina rekommendationer! Jag har läst alla Annikas böcker och den första av Stiegs. Men jag har de två sista (skrev senaste först men kom på att det ju inte blir några fler...) som jag ska ägna mig åt när jag känner för något spännande, och när regnet faller. Eller även då solen skiner för min del...

Evas blogg sa...

Hedgren: Välkommen hit! Ja försök låna dem, de är bra!! Ska hälsa på hos dig. Jag tror inte du blir besviken på S.Larssons böcker. Men...jag kan ju inte veta!

Bloggblad: Någonting måste han ju ha som får alla kvinnor att bli till sig!!! Jag ser honom framför mig i mitt inre, tror nog jag skulle tycka han var lite tilldragande!!

Gunnel och Qi: Då har ni något att se fram emot!!