fredag, juni 29, 2007

Vuxenkonfirmand

Ni som tidigare har läst min blogg vet att jag tidigare skrivit om en söndag med vuxenkonfirmation. Idag var det en artikel i en av våra lokaltidningar om en av konfirmanderna.

http://www.ltz.se/artikel_standard.php?id=427018&avdelning_1=101&avdelning_2=142

Jag blev riktigt rörd när jag läste artikeln. Yvonne har nämligen en alldeles egen plats i mitt hjärta.

8 kommentarer:

Jämtlandstösen sa...

Vad bra att möjligheten att konfirmera sig finns även sedan man blivit vuxen. Vilken rik livserfarenhet att relatera samtal om tron till, tänker jag. Det känns som det blivit vanligare med vuxenkonfirmation de senaste åren. Jag tror att kunskapen om att möjligheten finns börjar nå fram.
Kul att vara präst med en sådan grupp!

Jeez sa...

Kul!

Och du jobbar med Svante?! Vi gick på PIUS ihop.

Monica Olsson Kolkman sa...

Jag vet inte om du såg att jag nyss efterlyste erfarenheter av vuxenkonfirmation
http://monicaolssonkolkman.blogspot.com/2007/06/konfirmation-fr-vuxna.html

Kul att läsa, och artikeln du länkar till var underbar. Och tänk att Yvonne inte ens var äldst!

Anonym sa...

Tänk vad härligt det är att det aldrig är för sent att göra något som man vill. Vilken fin liten artikel det var att läsa.

Anonym sa...

I arrabiata är det färska tomater som man skålar drar av skinnet
persilja, spansk peppar, lite oliv olja, vitlök, salt och peppar så kokar man ihop det till en tomatsås och serverar till pasta Mums kram pimpim

Evas blogg sa...

Jämtlandstösen: Ja det måste vara mycket berikande att ha en sån grupp, kan tänka mig att samtalen blir lite annorlunda än med en grupp femtonåringar!

Jeez: Jag jobbar med Svante så till vida att jag jobbar som frivillig inom vår förs. med allt ifrån Gudstjänstutveckling till korsbärare. Svante är en mycket jordnära präst, som jag tycker mycket om som människa. Då lär du känna Karin Härjegård också? Hon är präst i en av våra grannförsamlingar, även hon en mycket fin människa.

Monica: Nej det har jag inte sett, ska gå in och kolla! Ja visst var artikeln fin?! Om du läser ett av mina senare inlägg kan du läsa om min upplevelse av konfirmationsdagen.

Gunnel: nej det är det som är så härligt! Ja visst var det fin?!

Pimpim: Tack snälla du för receptet!! Låter mkt gott!!!

Jeez sa...

Japp. "Känner" både Svante och Karin... fast jag har inte träffat nån av dem på flera år... Karin senast tror jag på gemensamma vänners bröllopsfest.

Jag gissade att du var frivillig i församlingen från annat du skrivit. Men likväl tycker jag att du gör ett jobb och ett viktigt sådant!!! Frivilliga är super! :-)

Evas blogg sa...

Jeez: Vad glad jag blir över dina ord! Inte alla som ser frivilligt arbetande som viktiga. Många gör ett jättejobb och får, tyvärr, sällan credit för det. Många ledsnar på grund av det.