fredag, april 13, 2007

Lördag i morgon

I morgon ska det bli en vacker dag. Ledig lördag för många. Inte för mig. Jag ska vara på Stiftsmötet hela dagen, i en liten by några mil utanför stan. Lyssna på föreläsningar och hålla ett eget anförande ( tillsammans med en av våra präster ), angående "Livsåskådning på vita duken" Det handlar om den filmgrupp vi har i kyrkan.

Tack och lov att jag klarat mina tentor för i morgon är det omtenta på två stycken. Jag hade inte kunnat vara med och hade då fått vänta till i augusti på att göra om dem.

Solen kommer att skina i morgon och vi ska stå på kyrkbacken och dricka förmiddagskaffe med Jämtländsk stut därtill. Blicka bort mot fjällen, för att sedan gå in och lyssna på föreläsningar.

Dagen kommer att avslutas med en mässa och massor av körsång.

Jag tror det blir en fin dag!

Ha det så gott ni alla, hoppas solen kommer att skina på er!

12 kommentarer:

Ingela sa...

Det låter som en härlig dag. Ha det så bra!

Anonym sa...

Du får ha en trevlig dag och det låter det som du kommer att få.
Här blir det lite trädgårdsarbete.
/pimpim

Jämtlandstösen sa...

Ha en bra dag! Och skönt att ha tentorna klarade också. Själv kommer jag inte till stiftsmötet i år, men tror det blir trevligt, mycket intressant program i år! Spännande med er filmgrupp, kanske kan du berätta mer om den vid tillfälle.

Bloggblad sa...

Så trevligt det låter! Hoppas att det blir en riktigt härlig körsång så att den hörs ända hit ner...

Matildas fikarum sa...

Tack och hoppas du får en trevlig dag också! Men vad är "stut" för något?

Inkan sa...

Jag förstår att det blev en fin dag i Oviken - den vackra gamla kulturbygd. Tänk att det i princip var centrum i Jämtland en gång i tiden.
Usch- nu längtar jag upp så det känns i magen...

Kram te deg stårscha!

Inkan sa...

PS: Var ni i gamla eller nya kyrkan? Båda är vackra -även om jag är mest förtjust i den gamla.
Och jag har många släktingar som vilar på den gamla kyrkogården, och en av mina finaste klasskompisar från realskolan fick sin grav på "nya" sidan om gamla kyrkan. Jag brukar besöka graven och klappa på stenen.

Evas blogg sa...

Ingela: tack. Det var så svindlande vackert där. Men inte så mkt matnyttigt vad det gäller det andra. Vår presentation kändes som om den funkade bra.

Pimpim: Låter fint det också! Här är det ännu för blött för trädg.arbete.

Jämtlandstösen: Ja det är härligt att de är avklarade. Jag tror inte du missade så mycket. Inte så vidare bra föreläsn. och väldigt få deltagare som jag kände. Mest äldre förtroendevalda.

Bloggblad: Jag och min "kompanjon" åkte hem efter vårt anförande, han skulle hem och måla och jag var helt slut. Missade m a o körsången på e m.

Matilda: Stut, ett jämtländskt ord för tunnbrödsmörgås med ost på, helst getvarianten. Vilket det inte blev idag. God var den ändå!

Inkan: Mässan hölls i gamla kyrkan. Så vackert belägen. Sen höll vi till i en Bygdegård (tror jag det var) strax intill. Åt gjorde vi på Fridhem. Jag visste inte att Oviken var centrum av Jämtland. Synd att jag inte hade någon kamera med idag. Det var så vackert över fjällen.

Anonym sa...

Hoppas dagen blev vad du hoppades på.
Här har vi haft över 20 grader varmt men jag har knappt varit ute. Vi har haft gratulanter till våra ungdomar som har fyllt år. Det var trevligt det också

Evas blogg sa...

Gunnel: Tack, ja den var trevlig, på sitt sätt. Men kunde ha varit bättre utifrån föreläsn.synpunkt. Ja det är kul med kalas också, oavsett väder. Det verkar bli en fin söndag också! Då ska jag försöka mig ut till stugan.

Anna sa...

hej Eva. Hoppas att du har haft en fin dag. Själv ligger jag inne med influensa inte alls kul. Anna

Evas blogg sa...

Anna: men så tråkigt, i detta vackra väder. Varm krya på dig kram från mig!!