tisdag, mars 27, 2007

Halssmycke

När jag läste vad Blyger skrivit om Mona Sahlins halssmycke började jag fundera på mina egna. Vad har jag runt halsen?För det mesta, ja nästan alltid, bär jag dessa smycken runt min hals:

Det lilla korset och Välsignelsesmycket, som jag fick av en vän i 50-årspresent. Detta smycke är framtagit på senare år, efter ett arkeologiskt fynd i Jerusalem. Där hittades små rullar av tunn silver, med den "aronitiska" välsignelsen nedtecknad. Den välsignelse vi får i kyrkan bär jag runt halsen mest varje dag, dygnet runt.Vid festligare tillfällen kanske jag har:

Det här "Snö of Sweden" halsbandet,


eller..

Det här, som jag fick av en väninna i julkapp.Vad bär du runt din hals?

29 kommentarer:

Blyger sa...

Även idag hänger den aronitiska välsignelsen om min hals. Ibland är det något Attling-smycke, ibland ett hjärta eller kanske något egenhändigt gjort pärlhalsband...

Tänk att du tog upp det här på bloggen, för jag tänkte på ditt fina Snö of Sweden igår! :-)

Evas blogg sa...

Blyger: Nämen, hur kom det sig att du tänkte på det?

Madicken sa...

Välsignelsen runt halsen. Det är bra ;-)

Evas blogg sa...

Madicken: Ja visst är det ;-)

Anonym sa...

Jag har en tunn guldkedja med en liten berlock med fiskarna på (mitt stjärntecken). Det fick jag av mina föräldrar medans jag fortfarande bodde hemma...ujuj..det är längesen det.
Sen har jag, tillsammans med det smycket, även en tunn bismarcklänk som jag fått av min familj för många år sedan. Det är dom enda smyckena jag har....både till vardags och fest

Evas blogg sa...

Gunnel: Låter klokt, att inte ha för mkt att välja på. Ett tag var jag bichotteri (stavas det så?) tokig, köpte halsband o armband på löpande band. Det mesta ligger i sina små lådor!! Nu handlar jag aldrig sådant.

OL G A sa...

Det går i perioder det där. Just nu är jag inne i en smyckelös period. Det känns rätt skönt. Men jag ska ta och hålla ögonen öppna efter något MYCKET färgstarkt och enkelt för det känner jag att jag skulle behöva...

Roligt att se dina smycken, Eva!

(har äntligen uppdaterat länken till dig från min hemsida)

Anonym sa...

Jag har bara en enkel guldkedja med ett guldhjärta som jag fått av min man. /pimpim

Blyger sa...

Jo, jag bara fick en inre bild av dig när jag promenerade i en allé och tänkte att HÄR vill jag promenera med dig när du kommer till min lilla ort och hälsar på. Då tänkte jag på hur det skulle vara, med vackert soligt väder, fåglar som kvittrar, blommor och en grön allé, knastrande grus. Då såg jag framför mig hur du gick bredvid mig, med nypiffat hår, de snygga solglasögonen och just ditt vackra Snö of Sweden. (men jag tror att jag tänkte på det förra halsbandet du hade...).

Evas blogg sa...

Olga: Färgstarkt, ja det tror jag passar dig! Du verkar var en färdstark person. Kul med färg emellanåt!

Pimpim: Det är väl fint, ett guldhjärta från sin man!

Blyger: Men!! Nu blir jag rörd!! Tänk att du tänkte på det, just då. Ja bara det att du vill att jag ska gå där!! Kram! Ja mitt andra gick ju sönder, tyvärr, lite mer färg i det.

Evas blogg sa...

Blyger: P.S varför går det inte att länka till dig (senaste inlägget)?!

Blyger sa...

För att jag är lat och inte orkade länka...

Monica sa...

Jag hade alltid ett guldkedja med ett litet guldhjärta tills jag hittade det på golvet på jobbet, söndertrampat. Av någon anledning har det blivit en smyckeslös period efter det men jag måste nog leta fram något annat.

Evas blogg sa...

Blyger: Aha! Man får va lat ibland.

Monica: Men så tråkigt,hoppas du hittar något nytt, fint!

Monica sa...

Jag menar förstås "en" guldkedja (hade nog tänkt skriva guldhjärta där, men så blev det ett guldkedja istället) :)

Anna sa...

Hej Eva. Var inne och kikade på dina halsband. Gillar särskilt det där sista även om alla var snygga. Jag har tre favorithalsband. Det är en orm i svartsmide, ett grönt glashjärta och ett glaserat smycke min son gjorde i slöjden för sex år sedan. Hoppas att allt är gott med dej i vårsolen. I morgon ska jag hämta hem min lille Ruff. Ha det så bra till nästa gång. Anna

Evas blogg sa...

Anna: Kul att höra ifrån dig! En orm, låter häftigt!!
Men lyckliga du, är det dags för lille Ruff nu!! Önskar er varmt lycka till med nye familjemedlemmen. Hoppas det blir något litet kort på bloggen!

Ninni sa...

Åhh det är olika..men oftast ett hjärta!
Jag har många olika hjärtan...men det finaste fick jag av min man för två år sen när vi var i Turkiet...ett tjockt bulligt hjärta i guld!
Jag fick det nån dag innan min mamma dog, så det betyder extra mycket för mig.
Och många kommer fram och säger att det är vackert!
Ha en skön dag...dina smycken var fina!
/Kram

Evas blogg sa...

Ninni: men så fint, ett bulligt hjärta! Och tänk att du, på något vis, har minnet av din mamma runt din hals. Kram till dig! Hoppas även din dag blir fin.

Bloggblad sa...

Jag hade ett silversmycke med en lila sten i idag, men oftast har jag bara örhängen. Är superirriterad på om något skaver mot halsen, och den måtte ha växt de senaste åren för jag ofta att det sitter för tätt.
Fick ett tjusigt silverjox-häng av maken förra året, det var jag tvungen att förlänga...

Evas blogg sa...

Bloggblad: Känner igen det, kan inte föstå varför mina gamla halskedjor sitter som limmade mot halsen?! Det gjorde de inte förr!

Ingela sa...

Jag har alltid en liten rund rödbrun sten i en guldkedja. Den fick jag av mina trognaste vänner när jag fyllde trettio och sen har den hängt där varje dag. Till ombyte och fest har jag en liten samling "aspliden-juveler" som jag kallar dem. Det är en kvinna i en by utanför Malå som hittar på och tillverkar smycken av det lite mer rustika slaget. Jag har helst sån't som inte glittrar så hennes smycken passar mej. På hemsidan www.norrsmycken.se finns det en del, inte det som jag tycker är snyggast och långt ifrån allt men några små exempel på produktionen.

Evas blogg sa...

Ingela: tack för din "juvel" berättelse! Nu blev jag nyfiken på "spliden" juvelerna. Ska gå in och titta.

Evas blogg sa...

Ingela: Nu har jag varit in och kikat, snygga saker och billiga! Såg att hon varit här på Gregoriemässan i febr, och den besökte jag inte! Synd eller av ek. skäl - tur!!

Elisabet sa...

Ingenting.
Jag har fått ett halsband av Salt, men det ska jag vänta med tills hon kommer, för jag förstår nästan inte hur man ska arrangera det ..-)

Evas blogg sa...

Elisabet: Oj, det lät som ett komplicerat halsband!

Cecilia N sa...

Jag har en guldkedja med ett hjärta som jag fick när jag döptes som liten och ett krucifix som jag fick av min familj när jag konfirmerades.

En gång i tiden var det två kedjor, men den ena gick sönder.

Evas blogg sa...

Cecilia: hej på dig! Men så fint att ha ett smycke som man haft sedan man var liten! Ett hjärta och ett krucifix - livet!

Vonkis sa...

För det mesta blir det smycken i äkta plast fràn HM...