tisdag, oktober 02, 2007

Bilder från ett 95-års kalas


Buffe' med mycket god mat


Sju sorters kakor


Tårta, kaffe och likör


Och massor med vackra presentblommor14 kommentarer:

Elisabet sa...

Å, du får gratulera din pappa i efterskott från mig!
Och vilket kalas ..-)
Jag hade nog gärna smakat av alla kakorna och vilken vacker servis .., det var mycket att titta på det!

Evas blogg sa...

Elisabet: Ska göra det! Ja min mamma kan detta med kalas, vad hon inte riktigt förstått är att hon är 84 år och inte orkar som hon gjort förr. Hon var helt slut. Kan ju säga att hon har svårt att ta emot hjälp. Men jag och vår yngsta har jobbat med disk och annat idag. Men all mat har hon lagat.

Annika sa...

Tänk att få uppleva lyckan att bli 95!! Och att få vara pigg! fantastiska fldrar du har!!
Bilderna är jättefina! Din mamma är fantastisk som har fixat så mkt själv, med er hjälp förstås!

Ingela sa...

Min farmor hade själv bakat minst 15 sorter, inklusive rullrån och wienwrbröd när hon fyllde 90. Men vi andra kokade kaffe, serverade och diskade hela dagen lång.

När/om det blir min tur så ska jag kommendera barnbarnen att sköta hela ruljangsen.

Visst har vi tur, vi som får behålla våra gamla vid god vigör och med ett gott liv?

mossfolk sa...

Härligt att han är så pigg trots åldern och din mamma verkar det vara full fart på. Tror visserligen att det är genom att hålla igång som man mår bäst även när man blir äldre...

Evas blogg sa...

Annika: Ja det är säkert fint att få fylla 95 år när man fortfarande är vital. Vad som är trist för mamma är att hon vill så mkt, men orkar inte riktigt. Tror hon har svårt att acc. att hon blivit gammal och inte har orken på samma sätt som tidigare.

Ingela: Det var inte illa. Ja jag tänker också delegera, om den dagen kommer. Ja det är otroligt hur lättsamt det hitintills varit men det börjar ändras på den fronten.

Mossfolk: Ja det tror jag också, till viss del, sen handlar det ju även om den psykiska hälsan, hur vi trivs med våra liv.

Panter sa...

Så fint och roligt. Jag lider lite med din mmma, att vilja och inte riktigt orka. Hoppas att dagen blev en fin upplevelse för henne också.

Evas blogg sa...

Panter: Ja vet du att jag sliter med det, ser ju att hon inte orkar, men det är så svårt att hjälpa henne då hon vill ha det på sina villkor. Ja jag hoppas det, jag fick ryta i några ggr för att hon skulle gå och sätta sig och låta oss sköta köket under dagen. Ville att hon skulle umgås med gästerna.

en liten tant sa...

Gratulationer till både pappa och er i familjen! Är helt tagen av informationen att mamma lagat all mat. Varför har inte jag samma glöd som är 30 år yngre, tänker jag och tittar modstulet på mitt stökiga kök.

Samtidigt förstår jag att det finns en baksida av den medaljen - att inse att man inte orkar som förr. Måste vara slitsamt och faktiskt irriterande för omgivningen.

Evas blogg sa...

En liten tant: Tack ska du ha! Ja visst finns det en baksida. Allt kan ju se så fint ut utåt men allt klagande, trötthet, frustration....syns ju inte. Ändå, är jag tacksam över dessa dagar i gemenskap, så länge vi får ha dem. Den biten är jag mkt glad över.

Vonkis sa...

Nu blev jag väldigt sugen på att köpa röda och gula och oranga buketter. Kanske ger det mig motivationen att verkligen fixa klart här hemma. För hur kul är det med buketter i en rörig lähenhet :-)

Evas blogg sa...

Vonkis: nej det är inte kul. Det får bli en morot för dig att fixa till. Höstbuketterna är så vackra och pappa fick flera sådana.

Anonym sa...

Men jisses så mycket gott. Munvattnet rinner till. Ett riktigt härligt kalas verkar det ha varit

Evas blogg sa...

Gunnel: Ja gissa om jag måste göra många långa promenader efter det kalaset?! Tur att det är vackert väder :-)